3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

Yol genişletme çalışmaları sürüyor

Mersin'in merkez ilçesi Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, yapmış oldukları çalışmalarla birlikte ilçeyi köy görünümünden kurtarıp, modern bir kent haline getirmeye çalıştıklarını söyledi.

Toroslar Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekipler tarafından bölgedeki cadde ve yollarda başlatılan genişletme çalışmaları sürüyor. Bu kapsamda Sağlık Mahallesi 207. Cadde üzerinde yer alan Meram Sanayi Sitesi'nin yıkımı gerçekleştirildi.

Sitenin yıkılarak, yeniden düzenlenmesi için başlatılan çalışmaları yerinde inceleyen Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte hem esnafın mağduriyetini gidereceklerini, hem de tehlike arz eden yolda kaza riskini ortadan kaldıracaklarını vurguladı.

Tuna, Toroslar'daki çarpık yapılaşmaya son vermek istediklerini ifade ederek, “Bu kapsamda oldukça önemli projeleri hayata geçirdik. İlçede yer alan Meram Sitesi içerisindeki toplam 17 işyerini yıktık. Burada gerekli düzenleme çalışmalarını en kısa sürede tamamlayarak, siteyi yeniden faaliyete geçireceğiz. Cadde üzerinde yer alan elektrik trafosunun da başka bir yere taşınması için TEDAŞ'a gerekli yazışmaları da yaptık. Eğer bu trafonun yeri değiştirilirse caddedeki bütün sorunlar da aşılmış olacak” dedi.

Sağlık Mahallesi 202. Cadde'de bir süre önce başlatılan yol genişletme çalışmalarının da aralıksız sürdürüldüğü bilgisini veren Hamit Tuna, bunun dışında aynı mahallede 4 ayrı 'projeli yol' çalışmasını daha hayata geçireceklerini kaydetti. Tuna, Sağlık Mahallesi'nde kaldırım çalışmalarının tamamlandığını, bununla birlikte 3 adet parkın da revize edildiğini sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Eylül 2008 Çarşamba 18:16:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?