2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Yolcuları indirilen otobüs çalındı!

Mersin Otogarı çıkışında gasp edilip yolcuları indirilen otobüsteki 3 zanlı, Adana kent merkezine girişte Özel Harekat ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen operasyonla yakalandı.

Alınan bilgiye göre, Kayseri'ye gidecek İpek Turizm'e ait 38 UP 277 plakalı yolcu otobüsüne binen ve aralarında 2 yıl önce silahlı saldırıda öldürülen bir seyahat firmasının eski sahibi Musa Y'nin oğlu İbrahim Y'nin (30) de bulunduğu silahlı 3 kişi, Mersin Otogarı çıkışında aracı durdurdu.

Yolcuları ve yedek şoförü indiren zanlılar, muavin ve şoförü tehdit ederek yola devam ettiler. Zanlıların otobüsten indirdiği yedek şoför, durumu polise bildirdi.
Mersin Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri yaptığı çalışma sonucu, aracın, Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) Otoyolu'na girerek Adana'ya doğru gittiğini belirledi.

Mersin Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, durumu Adana Emniyet Müdürlüğüne bildirdi. İhbar üzerine harekete geçen Asayiş Şube Müdürülüğü ekipleri Gasp Büro Amirliği ekipleri, zanlıların silahlı ve tehlikeli oldukları uyarısı üzerine Terörle Mücadele ve Özel Harekat Şube Müdürlüğü ekiplerinden yardım istedi.

Kireçocağı Mahallesi'nden kente giriş yapan otobüsü takip eden ekipler, Öğretmenler Bulvarında aracı durdurdu. Özel harekat timlerinin katılımıyla düzenlenen operasyon sonucu 3 zanlı silahlarıyla yakalandı. Zanlılar ile şoför ve muavin emniyet müdürlüğüne götürüldü. Bu arada, emniyet müdürlüğü hizmet binası önüne park edilen otobüste arama yapılırken, eylemin alacak meselesinden gerçekleşmiş olabileceği ifade edildi.

AA
Yayın Tarihi : 20 Haziran 2008 Cuma 09:40:40
Güncelleme :20 Haziran 2008 Cuma 09:53:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?