3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

Yolsuzluk operasyonu: 50 gözaltı

MERSİN'de, CHP'li Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) ile TEDAŞ'ın taşeron firmalarına yönelik düzenlenen operasyonda yolsuzluk yaparak devleti zarara uğrattıkları iddiasıyla 50 kişi gözaltına alındı.

Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, MESKİ ve TEDAŞ'ın abone açma ve kapama işlemlerini yürüten 2 ayrı taşeron firmanın sahte evrak düzenleyerek açma kapama yaptığı, yüklü miktardaki borçları rüşvet karşılığında düşürdükleri ihbarı üzerine harekete geçti.

Adı açıklanmayan taşeron firmaları 6 ay takibe alan polis, bugün sabah belirlenen adreslere eş zamanlı baskın yaptı. Operasyonda, yolsuzluk yaparak devleti zarara uğrattığı ileri sürülen taşeron firma çalışanı 50 kişi gözaltına alınırken bir çok evrağa da el konuldu.

Emniyet yetkilileri, zanlılar için 3 gün gözaltı süresi alındığını, operasyonun devam ettiğini, gözaltı sayısının artabileceğini belirtti.

DHA
Yayın Tarihi : 12 Eylül 2008 Cuma 15:22:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Önder ACAR IP: 78.167.46.xxx Tarih : 6.11.2008 21:53:58

Elektriğe yine zam geldi,yolsuzlukların önüne geçilmediği sürece bundan sonrada gelecek!MERSİN Davultepe de 200 daireli Denizkent Sahil Sitesinde ikamet ediyorum. Site yöneticileri uzaktan kumanda ile kaçak yapıp yıllarca devletin elektriğini biz site halkına satmışlar!Yöneticiler elektrik ticareti yaparak Ev, araba, dükkanlar aldılar, çocuklarına Hilton'larda düğünler yaptılar!TEDAŞ a yapılan ihbarlar hep sonuçsuz kaldı.İşin içine basının gireceğini duymalarının üzerine MERSİN TEDAŞ ekipleri siteye gelmek zorunda kalmışlar ve 28/01/2004 tarihinde sitemizde uzaktan kumanda ile yapılan elektrik kaçağına istemeyerekte olsa Kaçak Tespit Tutanağı tuttular!Ardından TEDAŞ ekipleri sitemizin karşısında bulunan "KANDAK" restoranttan site bütçesinden 400 ytl lik yemek yediler...! Bu durum denetleme raporunda TEDAŞ PERSONEL AĞIRLAMA OLARAK mevcuttur! Siteye gelmesi gereken cezayı komik bir ceza ile hallettiler!Sitemize ait elimdeki bir denetleme raporunda...yıllarında site yöneticilerinin elektrik parası ödemediği, 2002 yılında site halkından 14.258.000,000TL elektrik bedeli toplandığı,bunun 7.773.000.000TL nin TEDAŞ aödendiği, bakiyenin bütçeye aktarıldığı,yine 2003 yılında maliklerden 26.656.000.000TL elektrik parası toplandığı,11.160.000.000TL sinin tedaş a ödendiği,bakiyenin bütçeye (yöneticilerin cebine)aktarıldığı tespit edilmişti! MERSİN tedaş daki bu kadrolu şebeke olduğu sürece MERSİN' de bu hep yapılacak! Devlet zarar etmeye hep devam edecek, elektriğe yapılan zamlarında doğal olarak ardı arkası kesilmeyecek!Bizim site yöneticilerinin yaptığı gibi Devletin sırtından birileri sürekli zenginleşecek! Sayın Enerji Bakanının elektriğe sürekli olarak zam yapmasına bir şey demiyoruz, ancak zamların yanısıra halk olarak bu gibi yolsuzluklarında üzerine gitmesini, ilgilenmesini rica ediyoruz!