3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

Yöre kültürlerini sergilediler

Mersin'in Silifke ilçesinde düzenlenen 35. Silifke Kültür Haftası etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen kortej geçişinde Kavaklılar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği elle çekilen seyyar araç üzerinde yayık ayranı yapıp, bazlama ve börek pişirdiler.

Elle çekilen tekerlekli tahtalar üzerinde gerçek yayla yaşantısını yansıtan Kavaklılar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, kortej geçişinde protokole sıkma, börek ve ayran ikram ettiler. Silifkeli vatandaşlar ve protokol tarafından büyük alkış alan Kavaklılar, yöre kültürünü en iyi şekilde yansıtan dernek oldu.

Kavaklılar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mahmut Yaşasın, yaptığı açıklamada, "İlçemizde her yıl düzenlenen Silifke Kültür Haftasında bizler de Yörük ve yayla kültürünü yansıtmaya çalıştık. Özel hazırladığımız tekerlekli zemin üzerine ağaçlar dikip, kara sacda bazlama ve börek pişirdik. Kurduğumuz yayıkla da ayranlar yapıp halka ikramlarda bulunduk. Gerçek yaşantıdan örnekler sergileyebildiysek ne mutlu bize. Amacımız kültürümüzü her daim yaşatmaktır" dedi.

.
Yayın Tarihi : 21 Mayıs 2008 Çarşamba 12:34:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?