2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Yorgun, 11 Nisan'da Mersin'de

Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası’nın başkemancısı ve solisti Hasan Gökçe Yorgun, 11 Nisan Cuma günü Mersin Atatürk Kültür Merkezi’nde piyano eşliğinde resital verecek.

Doğuş Grubu’nun sosyal sorumluluk platformu Doğuş Çocuk bünyesinde 2006'da kurulan ve Türkiye’deki birçok konservatuvarın 10-16 yaş grubu öğrencilerinden oluşan Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası’nın (DÇSO) başkemancısı ve solisti Hasan Gökçe Yorgun, 11 Nisan Cuma günü Mersin Atatürk Kültür Merkezi’nde piyanist Marina Cincaradze ile birlikte resital verecek.

1992 yılında Mersin’de dünyaya gelen Hasan Gökçe Yorgun, keman çalmaya 8 yaşında başladı. Dünyanın en önemli keman yarışmalarında dereceleri olan sanatçı, ilk orkestra konserini 2001’de Şef Münir Akalın yönetiminde Mersin Üniversitesi Oda Orkestrası eşliğinde verdi. Birçok ulusal ve uluslararası konser etkinliklerinde klasik müzik severlerin beğenisini kazanan Yorgun, 2006 yılından bu yana Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası’nın başkemancısı ve solisti olarak çalışmalarına devam ediyor.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Mart 2008 Pazartesi 13:30:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?