5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Yörük kültürünü yaşatalım!

Mersin'in Anamur ilçesinde, geleneksel giysileri üreten Ali Tunç, mesleğe sahip çıkılmasını istiyor.

Anamur Merkez Camii yanındaki küçük dükkanında 50 yıldır yörük kültürünün izlerini taşıyan kıl, keçe kıyafetlerinin yanı sıra folklor kıyafetleri üreten Tunç, bu giysilerin üretimine devam edilmesi gerektiğini söyledi.

Çevre esnaf ve vatandaşlar tarafından renkli kişiliği ile sevilen Ali Tunç, kıl ve keçe kıyafetlerini günümüzde sadece okullar ve halk eğitimi merkezlerinin folklor ekipleri için ürettiğini belirterek, "İlçemizdeki müzede yöresel kıyafetlerimizin sergilenmesi gerektiğini düşünüyorum. Bu konuda Kültür Müdürlüğü ve yerel yönetimlerin girişimde bulunması gerekir" dedi.

Tunç, ürettiği yelek, fes, pantolon, örme çorap, kaşkol ve bel bağı gibi geleneksel kıyafetlere ilginin her geçen gün azaldığını ifade ederek, "Artık günümüz modası takip ediliyor. Geleneksel kıyafetler tercih edilmez oldu. Bu giysilerin giyilmese bile her evde bulunması gerekir" diye konuştu.

Gençlerin geleneksel kıyafet üretimine ilgi duymadığını da ifade eden Tunç, bu konuda kurslar açılarak yeni ustaların yetiştirilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Haziran 2009 Perşembe 12:01:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?