30
Nisan
2024
Salı
MERSİN

Yörüklerin sorunları çözülüyor

Mersin Orman Bölge Müdürlüğü, Yörüklerin sorunlarını çözmek için hareket geçti.

Bölge Müdürlüğü'nün sorunların çözümü için yeni bir çalışma başlattığını bildiren Orman Bölge Müdürü Acer, bu kapsamda Yörüklerin hayvanları için meraların yolları, su tekneleri, gölgelikler ve mera bitkileri ekmeyi planladıklarını söyledi.

Mersin Orman Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Toroslar'da hayvancılıkla uğraşan Yörüklerin sorunlarının çözümü noktasında müdürlük olarak bir çalışma başlatıldığı kaydedildi.

Bu çerçevede, Orman Bölge Müdürü Abdurrahman Acer ile işletme müdürleri, işletme şefleri, muhtarlar ve hayvancılıkla uğraşan Yörüklerin katıldığı, sorunların yerinde incelendiği bir gezi düzenlendiği belirtilen açıklamada, arazi incelemesinde AK Parti Mersin Milletvekili Nebi Bozkurt'un yer aldığı ifade edildi.

Konuya ilişkin bilgi veren Orman Bölge Müdürü Acer, bölgedeki ormanların üst zonlarında yer alan ve hayvancılıkla uğraşan Yörükler için çok önemli olan meraların ıslah edilerek onların hizmetine sunulması çalışmalarının devam ettiğini dile getirdi. Bu bağlamda özellikle Ağaçlandırma ve Rehabilitasyon sahalarının içinde ve bitişindeki meralarda hayvancılıkla uğraşan vata Yörüklerin sorunlarının çözülmesinin büyük önem taşıdığına işaret eden Acer, çalışmaları bu doğrultuda sürdürdükleri bilgisini verdi.

Amaçlarının, yöre insanının ekonomisine katkı yaparak yaşam kalitesini artırmak olduğunun altını çizen Acer, “Bu çalışmalarımızdan biri de hayvancılıkla uğraşan Yörüklerimizin keçi ve koyun otlatmaları yaptıkları meralarımızın imar ve ıslah çalışmalarıdır. Bölge Müdürlüğümüzde Ağaçlandırma ve Erozyonla Mücadele Eylem Planı kapsamında meralara sınır olan alanlarda 102 bin hektar ağaçlandırma ve rehabilitasyon çalışması yapıldı. Çalışmalarımız artan bir ivme ile devam etmektedir. Bakanlığımızın yeniden yapılanma sürecin de Orman Genel Müdürlüğümüz bünyesine teşkilatlanan Toprak Muhafaza ve Havza Islahı Daire Başkanlığımızın programları çerçevesinde, ormanlarımıza ve rehabilitasyon sahalarımıza bitişik, hayvancılığın yoğun olarak yapıldığı, Yörüklerimizin geçim kaynağı hayvanlar için çok önemli olan meralarımızın yolları, hayvanların daha rahat sulanabilmesi için su tekneleri, gölgelikler ve mera bitkileri ekim ve dikim çalışmaları yapmayı planlamaktayız. Amacımız Toroslar'da önemli geçim kalemlerinden olan yöre insanının hayvancılık çalışmalarına destek olmak, yöremiz ve ülkemiz için yeni katma değerler oluşturmaktır” dedi.

iha
Yayın Tarihi : 21 Eylül 2011 Çarşamba 13:02:09
Güncelleme :21 Eylül 2011 Çarşamba 17:43:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?