2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Yücesoy'dan görev değerlendirmesi

Mersin'in alt birim Akdeniz Belediye Başkanı Kenan Yücesoy, seçildiği günden bu yana Akdeniz bölgesinin sosyal yapısına uygun bir belediyecilik anlayışı sergilediğini belirterek, "Hiç kimseye ayrı davranmadım, kimseyi ayrı gözle görmedim. 4 yıl sonunda kafamı yastığa koyduğum zaman vicdanen çok rahatım" dedi.

Yücesoy, görevdeki 4 yılını Taksim Oteli'nde düzenlediği toplantıyla değerlendirdi. Belediye çalışanlarının da katıldığı toplantıda, bugüne kadar yaptığı hizmetlerden söz eden Yücesoy, "4 yıl önce değerli vatandaşlarımız görevi teslim ettiği günden beri, 'Akdeniz'e, Akdeniz'de yaşayanlara ve olan olanaklarla ve bol olanaklar düzeyini nasıl arttırarak en iyi hizmeti nasıl üretirim?' sorusuyla baş başa oldum. Ve bu gün bu soruya mümkün olan en iyi yanıtları bulmuş olmanın rahatlığı ve mutluluğum içindeyim" diye konuştu.

1994 yılında faaliyete geçen Akdeniz Belediyesi'nin 2004 yılına kadar gerek belediye binası açısından gerek yeşil alan üretimi konusundaki eksiklikleri ile çağdaş şehirleşme atağı gerçekleştirememiş, kurumsallaşamamış bir yapıda, bir çok eksiklikleri bulunan bir belediye olduğunu ifade eden Yücesoy, "2004 yılında göreve geldikten sonra Akdeniz'de bütün belediyecilik olanaklarını halka hizmet için seferber eden, dürüst-ilkeli-disiplinli ve vizyonu olan bir belediyecilik anlayışı sergilemeye başladık. 24 saat yaşayan Akdeniz'de her mahalleye, her sokağa ilgi, sevgi ve hizmet götürdük. Ürettiğimiz hizmetlerle gülen yüzler oluşturduk. Belediyelerin birebir halka ulaşma görevi olduğu bilinciyle sosyal destek projelerini uygulamaya koyduk. Yeni belediye binamız ile 4 yılda, geçmiş 10 yılda yapılamayanları yaptık" şeklinde konuştu.

Akdeniz Belediyesi'nin 148 memur, 162 işçi ve 645 müteahhit işçisi ile birlikte 955 kişilik büyük bir aile olduğunu belirten Yücesoy, " 955 kişiyle Akdeniz'i yönetmeye çalışıyorum. Çok büyük, Türkiye'nin sayılı belediyelinden birisiyiz ama gelirler anlamında hiç de öyle büyük değiliz. Çünkü sabit gelirleri olan bir belediyeyiz. Bölgemizde 10 mahalle, gecekondu mahallesi. Neyini alacaksınız, hangi emlak vergisini, ÇTV'yi alacaksınız? Zaten olan veriyor, alabildiğimizi alıyoruz. Bunun dışındaki 15 mahalle 'Çöküntü alanları' dediğimiz, yeni yapılaşma olmayan bir bölge. İmar Bankası gelirleri ve emlak beyanı gelirleri dışında bir gelirimiz yok. Toplam bütçe son yıl itibariyle 29 milyon YTL. Bütün hizmetler bu bütçeyle yapılıyor. Bu bütçenin yüzde 25'i de temizlik giderleri. Neden temizlik böyle yüksek? 2 bin 400 hektar alan, bin 700 sokak, bütün işyerleri, lokantalar, hastaneler, resmi daireler bu bölgede ve biz 385 işçiyle 24 saat bu kenti temizliyoruz. Günde 400 ton çöpü düzenli olarak topluyoruz" dedi.

Yapılan hizmetleri sıralarken Akdeniz Belediyesi'nin önemli projelerinden biri olan 'süt dağıtım' projesine de değinen Yücesoy, ilköğretim okullarında günde 4 bin öğrenciye süt dağıtıldığını ve bu güne kadar 250 ton süt verildiğini belirterek, bunun devam edeceğini kaydetti. Akdeniz bölgesinde okula terlikle giden binlerce çocuk bulunduğunu dile getiren Yücesoy, 11 bin öğrenciye ayakkabı dağıttıklarını da söyledi.

Akdeniz'de yaşayan herkesin, nereden gelirse gelsin, etnik kökeni ne olursa olsun, sosyal yapısı ne olursa olsun birinci sınıf vatandaş olduğunu vurgulayan Yücesoy, şöyle devam etti:
"Bu bölgenin özelliğini biliyorsunuz, bazı şeyleri örtmenin alemi de yok. Ne kadar önemli bir yerde belediye başkanlığı yaptığımı biliyorum. Seçildiğim günden itibaren her gün aklımdan şunu hiç çıkarmadım; 'Kenan sen Akdeniz'de belediye başkanısın, buna uygun davranış biçimi ve hizmet anlayışı sergilemelisin, bu bölgede heyecanlı, duygusal davranışlar olmaz.' Bu bölge kendine özgün özellikleri olan bir bölge. Bu bölgede herkesi seveceksiniz, kollayacaksınız, herkese eşit davranacaksınız. Görev aldığım tarihten bugüne kadar buna uygun davranış biçimi sergiledim ve sonucunu da aldık. Hiç kimseye ayrı davranmadım, kimseyi ayrı gözle görmedim. Bir tanımlama var; aşağı mahalleler-yukarı mahalleler. Asla aşağı-yukarı mahalleler değerlendirmesi yapmadım. Ben sosyal demokrat bir insanım ve herkesi seviyorum ve bunu yönetim anlayışıma da yansıtıyorum. Zaman zaman ufak tefek eksiklerim olabilir ama bunu da gidermek durumundayız. 4 yıl sonunda kafamı yastığa koyduğum zaman vicdanen çok rahatım."

Mersin'de bir ilke imza attıklarını ve Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında TOKİ ile anlaşma yaptıklarını kaydeden Kenan Yücesoy, bu anlaşmayla bölgede gecekondularda yaşayan 110 bin insanın çağdaş ve modern bir yapıya kavuşacağını belirterek, bir dönem daha aday olduğunu sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Mart 2008 Cuma 15:26:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?