5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Yüksek rekolte çiftçiyi sevindirdi

Mersin'in Tarsus ilçesine bağlı Alifakı Köyü’nde May Tohum’a ait yeni çeşit 89MAY70'in hasadı dolayısıyla tarla günü düzenlendi.

Üretici Yusuf Özer, yıllardır mısır ektiğini ve ilk defa dönüme 1621 Kg/da ürün elde ettiğini söyledi. Özer, “Bu çeşidi üreten May Tohum yetkililerine teşekkür ediyorum. Aldığım yüksek rekolte beni sevindirirken, diğer taraftan hala mısır fiyatlarının belirlenmemesi benim gibi bütün mısır üreticilerini üzüyor” dedi.

Tarsus Ziraat Odası Başkanı Ali Ergezer de, bu tür verimli mısırları piyasaya sunan May Tohum yetkililerine teşekkür edip her zaman yeniliklere ihtiyaç duyulduğunu bu nedenle Ar- Ge çalışmalarının artırılarak devam ettirilmesi gerektiğini vurguladı.

Ergezer, “Geçen yıl 4 milyon 500 bin dönüme ekilen mısır bu yıl ortalama yüzde 30 daraldı. Üretici 5 yıldır mısırını 40 kuruşa satıp zarar etmekten bıktı. Yaklaşık 1 haftadır Çukurova’da 1. ürün mısır hasadı başlamasına rağmen TMO hala fiyat belirlemedi. Üreticinin kar etmesi için TMO bir an önce fiyatı 47 kuruşun üzerinde açıklamalı" dedi.

May Tohumculuk Satış ve Pazarlama Direktörü Hüseyin Kurtar ise çiftçiye daha verimli ve kaliteli ürünler sunabilmek için 10 yıldır sadece Çukurova odaklı olarak ıslah çalışmaları yürüttüklerini ve bu çalışmalarının da meyvelerini toplamaya başladıklarını söyledi.

Kurtar, bundan sonra ki yıllar da çiftçilerin daha verimli ve kaliteli ürünleri ekeceklerini belirtti.
 

İHA
Yayın Tarihi : 31 Ağustos 2009 Pazartesi 14:39:58
Güncelleme :31 Ağustos 2009 Pazartesi 14:48:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?