4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Yüksekokullara 'telekonferans' sistemi

Mersin Üniversitesi Erdemli Bilgi Teknolojileri ve İşletmecilik Yüksek Okulu ile Erdemli Meslek Yüksek Okulu’nun üniversitenin merkez kampusu ile telekonferans sistemine bağlandığı bildirildi.

Erdemli MYO Müdürü Erdem Daşçı, yaptığı açıklamada, telekonferans sisteminin amacının internet üzerinden erişim sağlanarak MEÜ Çiftlik Kampusu dışındaki akademik birimleri ile bilgi paylaşımını sağlamak, sosyal kültürel etkinlikleri birlikte yaşamak amacı ile ilçelerde ilk kez Erdemli’nin pilot okul seçilerek uygulamaya konulduğunu belirterek, diğer ilçelerde de aynı uygulamanın gerçekleştirileceğini söyledi.

Mersin Üniversitesi Meslek Yüksek Okulları arasında Erdemli’deki iki ayrı yüksekokulun pilot okul seçildiğini ifade eden Daşçı, “Erdemli’deki iki ayrı yüksek okulumuzda yaklaşık bin 600’ün üzerinde öğrenci eğitim görüyor. Okulumuzun internet üzerinden telekonferans sistemine geçmesi okuldaki eğitim kalitesine olumlu yönde etkileyecektir. Bu sistem ile Mersin Üniversitesi merkez kampustaki bir etkinliğe bizim öğrencilerimiz de buradan direk olarak katılacak” dedi.

Daşçı, özellikle sosyal, kültürel ve bilgi akışını sağlamada sistemin ağırlığının gün geçtikçe daha fazla hissedileceğini de kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Nisan 2009 Çarşamba 13:40:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?