4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

'Yumurtalı protesto' davası ertelendi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, Mersin'deki bir açılış töreni sırasında yumurta attıkları iddiasıyla yargılanan Halkevi üyesi 9 sanıktan 8'inin savcı tarafından beraatı istendi. 

Dava, avukatların esas hakkındaki görüşlerini bildirmeleri ve ek savunma için 17 Ekim'e ertelendi.
Mersin 4. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki davanın 5. duruşmasına, 9 tutuksuz sanıktan 3'ü katıldı. "Başbakan'a hakaret, devlet memuruna mukavemet ve gösteri yasasına muhalefet" suçlamasıyla haklarında 13 yıl 4'er ay hapis cezası istenen Halkevi üyesi 9 sanığın yargılandığı davada, Cumhuriyet Savcısı, Mahir M. dışındaki bütün sanıkların beraatı yönünde mütalaa verdi. Mahkeme heyeti, avukatların esas hakkındaki görüşlerini bildirmeleri ve ceza alması istenen sanıkla ilgili ek savuma yapmaları için duruşmayı 17 Ekim 2006 tarihine erteledi. 

Duruşma çıkışında Cumhuriyet Savcısı'nın beraat yönündeki mütalaasını değerlendiren sanıklardan Şenol Y., aslında bu talebin ilk duruşmada olması gerektiğini belirterek, "Sonuç olarak tabi sevindirici. Biz yaptığımız şeyin meşruluğuna inanıyorduk. Yasal sınırlar içinde demokratik bir tepki olduğunu, Türkiye'deki gelişen olaylara karşı Halkevleri olarak tepkimizi dile getirdiğimizi ve bunun suç unsuru taşımadığını her zaman söylemiştik" dedi.
iha
Yayın Tarihi : 4 Ekim 2006 Çarşamba 14:42:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?