4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Yurt satıldı, öğrenciler ortada kaldı

YURT SATILDI, ÖĞRENCİLER ORTADA KALDI

Mersin'de üniversite öğrencilerinin kaldığı bir yurdun satılması nedeniyle yeni yer aramaya başlayan öğrencileri 'ortada kalma' korkusu sardı. Kendilerine ek süre tanınmasını isteyen öğrenciler, yetkililerden bu konuda duyarlılık bekliyorlar.

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Çiftlikköy Kampüsü yakınlarındaki bir öğrenci yurdunun yetkilileri, binayı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu'na (YURTKUR) devrettiler. Yurtta kalan öğrencilere yurdun kız öğrenci yurdu olarak faaliyet göstereceğini belirten yetkililer, kız öğrencilerin barınmalarına devam edebileceklerini ifade ettiler, erkek öğrencilerin ise ay sonuna kadar kaldıkları odaları boşaltmalarını istediler. Bunun üzerine bina önünde toplanan öğrenciler, kendilerine ek süre tanınmasını istediler.

Öğrencilerden Velit Çakır, sınav haftalarının olduğu dönemde böyle bir durumla karşılaşmalarının kendilerini çok şaşırttığını ve soruna çare aramak için girişimlere başladıklarını söyledi. 300 öğrenci kapasiteli yurtta yaklaşık 100 civarında erkek öğrencinin mağdur olduğunu belirten Çakır, "Şu an tam da vizelerimizin olduğu bir dönem. Bir yandan kendimize kalacak yeni bir yer ararken bir yandan da eğitimimizi sürdürmeye çalışıyoruz. Ne yapacağımızı bilemiyoruz. Yurttaki sorunu öğrenen diğer yurt

yöneticileri ve ev sahipleri de fiyatları yüksek tuttuğundan kendimize yeni yer de bulamadık. Şimdi bayram tatili nedeniyle ailelerimizin yanına gideceğiz ancak giderken eşyalarımızı nereye koyacağız, döndüğümüzde nerede kalacağız gibi soruların hiç birine yanıt bulamıyoruz. O nedenle yetkililerden bize ek süre tanıyarak yıl sonuna kadar mevcut yerlerimizde kalmak için müsaade etmelerini istiyoruz" dedi.

Bir başka öğrenci Cahit Biter de yaklaşık 1 ay önce yurda geldiğini ve yurda kayıt yaptırırken kendisine böyle bir sıkıntıdan bahsedilmediğini söyledi. Bu durumun onur kırıcı olduğunu ileri süren Biter, "Kısa bir süre kaldıktan sonra böyle bir durumla karşılaşmamızın bizleri nasıl etkileyeceğini herkesin düşünmesi gerekir ve sorunumuza bir çözüm üretilmesi gerekir" diye konuştu.

Yurdun eski işletmecisi Servet Dinç ise öğrencilerin hiçbirini mağdur etmek istemediklerini belirterek şöyle konuştu: "YURTKUR yetkilileriyle görüşmelere başladık. Bizim de isteğimiz en azından yarı yıl tatiline kadar tüm öğrencilerin barınmalarına izin verilmesi. Bu konuda YURTKUR yetkililerinin de anlayışlı davranacağına inanıyoruz. Taleplerimizin olumsuz çıkması durumda ise öğrencilere kalacakları ev veya yurt sağlamak için elimizden geleni yapacağız."

YURT SATILDI, ÖĞRENCİLER ORTADA KALDI
YURT SATILDI, ÖĞRENCİLER ORTADA KALDI
İHA
Yayın Tarihi : 10 Kasım 2010 Çarşamba 16:45:05
Güncelleme :11 Kasım 2010 Perşembe 09:03:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?