2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Yürüyen tornacı Mersin'de

Gaziantepli 26 yaşındaki torna ustası Erdoğan Erikçi, 13 Mayıs tarihinde Mersin'den başlattığı 60 bin şehit için 60 günlük KKTC yolculuğunu tamamladı. Rum propagandasıyla vatanını unutan Kıbrıslı gençlere "Vatanına sahip çık" mesajı vermek için Mersin'den KKTC'ye yürüyüş başlatan Erdoğan Erikçi, yürüyüşünü bugün yine Mersin'de sona erdirdi. 2003 yılında Bağdat'ta canlı kalkan olan, son olarak da Türk Bayrağı'na yapılan saygısızlık nedeniyle elinde bayrakla Çanakkale'ye 30 günlük yürüyüş düzenleyen Erdoğan Erikçi, bu kez 60 bin şehit için KKTC'ye 60 günlük bir yürüyüşe çıkmış, yolculuğuna 13 Mayıs'ta Mersin'deki Atatürk Parkı içinde bulunan Refah Şehitliği önünden başlamıştı.

Erikçi, 75 gün sonra bugün yine aynı noktada yürüyüşünü sonlandırdı. Sırtındaki çantanın bir yanında Türk, diğer yanında KKTC Bayrağı bulunan ve alnında, "Şehitler Ölmez" bandı taşıyan Erikçi, bu yürüyüşü birilerinin etkisinde kalarak ya da birilerinin talimatıyla yapmadığını, tamamen kendi inisiyatifi doğrultusunda gerçekleştirdiğini söyledi.
1571 yılında 50 bin, 1974 Kıbrıs Barış Harekatı'nda da 10 bin olmak üzere 60 bin şehit verilen yavru vatan için 60 günlük geceli gündüzlü yürüyüş planlayan Erikçi, KKTC'deki yürüyüşünü toplam 75 günde tamamladı. KKTC'de Erenköy'den, Zafer Burnu'na kadar ülkeyi bir uçtan diğerine kat eden Erikçi, Erenköy, Selvili Tepe ve Zafer Burnu'na Türk Bayrağı dikti. 1974 Kıbrıs Barış Harekatı'nda bir Türk tankının imkansız gözü ile bakılan Selvili Tepe'nin zirvesine kadar çıktığı alanda 10 gün süreyle gece ve gündüz kaldığını belirten Erdoğan Erikçi, burada yakacak odun topladığı sırada yılan saldırısına da uğradığını belirtti. KKTC'deki şehitlikleri ziyaret ederek oralarda konakladığını ifade eden Erikçi, Değirmenlik'teki şehitlikte şehitlere saygısızlık ettiği gerekçesiyle kalmasına izin verilmediğini ve 1 gece karakolda yattığını söyledi. Yürüyüşü sırasında ihtiyaçlarının büyük bölümünün uğradığı bölgelerdeki vatandaşlar tarafından karşılandığını ifade eden Erikçi, Kuzey Kıbrıs'ın Türkiye'ye en yakın noktası olan Zafer Burnu'ndan dönüşü sırasında Karpaz koruma alanında yolunu kaybettiğini, 1 gece burada kaldığını ve yine yılanlardan dolayı bulunduğu yerdeki bir su tankının üzerinde uyumak zorunda kaldığını söyledi. Kıbrıs Barış Harekatı'nda Yavuz Çıkarması'nın yapıldığı Çıkarma Plajı'na, yürüyüşünün 59. gününde ulaştığını söyleyen Erdoğan Erikçi, burada çıkarmanın yapıldığı saat olan sabah 05.30'a kadar kaldığını, daha sonra Kıbrıs Barış Harekatı'nın yıl dönümü kutlamalarına katıldığını ifade etti.
Bu geceyi Mersin'de geçirmeyi planlayan Erikçi, ilk olarak İstanbul'a hareket edecek. Erikçi'nin yeni hedefi ise Güney Kore'ye geçerek oradaki Türk şehitliğini ziyaret etmek.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Temmuz 2005 Cuma 17:21:42
Güncelleme :29 Temmuz 2005 Cuma 17:24:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?