2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Yürüyerek gitti yatalak çıktı

Mersin'de Uğurlu ailesinin kalça çıkığı tedavisi için özel bir hastaneye yürüyerek götürdükleri kızları 22 yaşındaki Melahat Uğurlu'nun yatalak kaldığı iddia edildi.

Aile, ameliyatı gerçekleştiren doktorun yüzde 90 iyileşme garantisi verdiği çocuklarının durumu karşısında gözyaşlarını tutamazken sorumlular hakkında cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulundu. Tarsus Sağlık Grup Başkanlığı da olayla ilgili soruşturma başlattı.

Mersin'in Bahçelievler Mahallesi'nde oturan Mehmet Recep (49) ve Emine Uğurlu çifti, doğuştan down sendromlu kızları Melahat'ın 10 yaşında iken kalçasındaki çıkığı fark etti. Çalmadık kapı bırakmayan çift, özürlü çocuklarının yatalak kalmasından korktukları için bir türlü tedaviyi gerçekleştiremedi. Aile, bir yakınlarının tavsiyesiyle soluğu Tarsus Özel Ömer Sayar Hastanesi'nde aldı.

İddiaya göre, Dr. Ömer Sayar ile görüşen aile, çocuklarının yüzde 90 iyileşeceğine ve 2 ayda ayağa kalkacağına garanti verilince ameliyata karar verdi ve 2006'nın 9. ayında ameliyat yapıldı. Ameliyatın üzerinden 2 yıl geçmesine rağmen kızlarının yürüyemediğini gören aile, son tedavi umutlarının sönmesiyle perişan oldu.

Olayı anlatırken gözyaşlarını tutamayan anne Emine Uğurlu, doktorun sözlerine güvenerek çocuklarını ameliyat ettirdiklerini anlattı. "Doğuştan özürlü olması göz önüne alınarak yapılan bu ameliyat kızımı eskisinden daha kötü hale getirdi." diyen anne Uğurlu, "Biz hastane masrafları ile birlikte 20 bin YTL para ödedik. Gereğinin yapılarak doktorun cezalandırılmasını istiyorum." şeklinde konuştu.

Ameliyat sırasında da çocukla gerektiği kadar ilgilenilmediğini iddia eden anne, "Kızımızı yürüyerek götürdük. Çocuğum ameliyat olmadan 1 yıl önce koşarak okuluna gidebiliyordu. Ameliyattan sonra ise çocuğum yatalak hale geldi." dedi.

İddialara cevap veren doktor Ömer Sayar ise aileyi suçladı. "Bu lafların aslı astarı yok." diyerek ailenin durumu çarpıttığını öne sürdü. Dr. Sayar, şunları söyledi: "Çocuk bize geldiğinde yürüyemiyordu ve zekâ özürlüydü. Biz gerekeni yaptık. Kalçasındaki çürük kemiği temizledik ancak aile, çocukları ile gereği kadar ilgilenmedi. 'Fizik tedavi yaptırın' dedik, onu da yaptırmadılar. Bizden para koparmaya çalışıyorlar."

Zaman
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2008 Çarşamba 13:38:31
Güncelleme :17 Eylül 2008 Çarşamba 13:48:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?