5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Yuvada buruk bayramlaşma

ÇOCUK YUVASINDA BURUK BAYRAMLAŞMA

Mersin'de kimsesiz, yardıma ve bakıma muhtaç çocuklar 'Kurban Bayramı'nı erken kutladı.

Mersin Çocuk Yuvası'ndaki bayramlaşmada çocuklar anne ve babalarının özlemiyle buruk bir bayram sevinci yaşadı.

Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mustafa Karasabun, Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, İl Emniyet Müdürü Arif Öksüz, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Ünal Ayvazoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Azmi Gülşen ile birlikte Mersin Çocuk Yuvası'nı ziyaret ederek, burada kimsesiz, yardıma ve bakıma muhtaç çocuklarla bayramlaştı ve onlara çeşitli hediyeler verdi. Vali Aksoy, eşi Hülya Aksoy ile birlikte çocuklarla yakından ilgilenirken, Tuğamiral Mustafa Karasabun da eşi Serap Karasabun da yuvadaki çocuklarla bir süre sohbet edip, onların sorunlarını dinledi.

Burada çocukların hazırlamış olduğu gösterileri izleyip, seslendirilen türküleri de dinleyen Vali Hüseyin Aksoy, daha sonra Mersin Çocuk Yuvası'ndaki çocuklarla birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi. Burada gazetecilerle de bayramlaşan Aksoy, bayramların; dostluk ilişkilerini geliştiren, kırgınlıkları unutturan, hoşgörü duygularını güçlendiren, birlik ve beraberliğin milletçe yaşandığı en özel günler olduğuna dikkat çekti.

Bayramlarda dargınlıkları ve kırgınlıkları bir kenara bırakarak sevgiyle kucaklaşılması gerektiğinin altını çizen Aksoy, bayram günlerinde yoksul ve kimsesizlerin yanı sıra hasta ve yaşlıları ziyaret edilerek, maddi ve manevi yardımlarda bulunulmasınının onlara yalnız olmadıklarını hissettireceği vurguladı. Aksoy, "Bayramını, kültür ve turizm kenti olma yolunda emin adımlarla ilerleyen güzel ilimiz Mersin'de geçirecek olan vatandaşlarımızın huzurlu bir bayram geçirmelerini ve ilimizden güzel izlenimlerle ayrılmalarını ümit ediyorum. Bu duygularla her günlerinin bayram sevinci ve coşkusu içinde geçmesini diliyorum" dedi.

ÇOCUK YUVASINDA BURUK BAYRAMLAŞMA
ÇOCUK YUVASINDA BURUK BAYRAMLAŞMA
ÇOCUK YUVASINDA BURUK BAYRAMLAŞMA
ÇOCUK YUVASINDA BURUK BAYRAMLAŞMA
İHA
Yayın Tarihi : 26 Kasım 2009 Perşembe 13:13:04
Güncelleme :26 Kasım 2009 Perşembe 13:34:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?