4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Yüzerek KKTC'ye gidiyorlar

YÜZEREK TÜRKİYE'DEN KKTC'YE GİDİYORLAR

Gazipaşa Yüzme Spor Kulübü Derneği tarafından Taşucu-Girne 1. Barış Maratonu organize edildi.

Maraton kapsamında Mersin'in Silifke ilçesine bağlı Taşucu limanından çıkan 7 yüzücü, 27 saatte yüzerek Girne'ye gitmeyi hedefliyor.

Yaşları 40 ila 70 arasında değişen üçü Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti vatandaşı 7 sporcu, Taşucu Limanı'ndan Girne'ye doğru yüzmeye başladı.

Söndüren- 7 adlı bir römorköre bağlı kafes içerisinde sırayla 4,5 saat yüzerek Girne'ye ulaşmayı hedefleyen Osman Akkuş (40), Caner Aspava (49), Selahattin Morkal (70), oğlu Suat Mehmet Morkal (44), Mehmet Bilen (60), Osman Fidan (45) ve Mustafa Korkut (43), ortalama 120 km'lik mesafeyi ilk kez yüzerek geçmiş olacak.

Grubun başında bulunan maraton şampiyonu Gazipaşa Yüzme Spor Kulübü Antrenörü Selahattin Morkal, bu yıl birincisi yapılan maratonun geleneksel hale gelmesini istediklerini belirtti.

Kıbrıs Barış Harekatı'nın 36. yıldönümü kapsamında böyle bir organizasyonun yapılmasının kendilerini sevindirdiğini kaydeden Morkal, amaçlarından birinin de Türkiye'den Kıbrıs'a yüzülerek gidilebileceğini göstermek olduğunu söyledi.

Osman Akkuş'un daha önce Fransa ile İngiltere arasındaki Manş Denizi'ni 16 saatlik bir süreyle yüzerek geçtiği, Mehmet Bilen'in 1973 yılında Galatasaray Su Topu Şampiyonu olduğu öğrenildi.

Amaçlarının Manş Denizindeki olan yüzme maratonunun Türkiye-KKCT arasında yapılabilmesini sağlamak olduğunu söyleyen Mehmet Bilgen, şöyle konuştu: "Barış, dostluk ve spor için bu maratonu düzenliyoruz. Onun için adını Barış maratonu koyduk. Dedelerimizin 36 yıl önce filikalarla vatanımızı kurtarmak için gittiği Kıbrıs'a bizler yüzerek gidilebileceğini göstereceğiz. 26-27 saat sonra Kıbrıs'a varmayı hedefliyoruz."

YÜZEREK TÜRKİYE'DEN KKTC'YE GİDİYORLAR
YÜZEREK TÜRKİYE'DEN KKTC'YE GİDİYORLAR
YÜZEREK TÜRKİYE'DEN KKTC'YE GİDİYORLAR
YÜZEREK TÜRKİYE'DEN KKTC'YE GİDİYORLAR
YÜZEREK TÜRKİYE'DEN KKTC'YE GİDİYORLAR
İHA
Yayın Tarihi : 19 Temmuz 2010 Pazartesi 13:51:02
Güncelleme :19 Temmuz 2010 Pazartesi 19:25:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?