4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Zabıta bayramda da çalışacak

AKDENİZ'DE ZABITA BAYRAMDA DA ÇALIŞACAK

Mersin'in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerin, 'Ramazan Bayramı' boyunca 24 saat mesai yapacağı ve bölgede rutin denetimlerini sürdürerek, halk sağlığının riske atılmasının önüne geçilmesine yönelik çalışmalarda bulunacağı bildirildi.

Akdeniz Belediyesi Başkanlık Toplantı Salonu'nda Zabıta Müdürlüğü bünyesinde görev yapan zabıtalarla bir araya gelen Belediye Başkanı Fazıl Türk, 'Ramazan Bayramı' kapsamında gerekli tüm tedbirlerin alınıp uygulamaya konularak, vatandaşın huzur ve güven ortamı içinde bayramını kutlayabilmeleri için gereken ortamın da hazırlandığını anlattı. Bu kapsamda da Zabıta Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerin, bayram boyunca mesai yapacağını ve hizmette herhangi bir aksamaya da müsaade edilmeyeceğinin altını çizen Türk, halk sağlığının korunması adına da ekiplerin denetimlerini aralıksız sürdüreceğini kaydetti.

Fazıl Türk, "Belediye olarak halkımızın rahat ve huzurlu bir bayram geçirmesini sağlamak ve halkın sağlığını riske atanlara geçit vermemek amacıyla bayram süresince temizlik ve fen işleri müdürlüklerinden de nöbetçi ekipler görevlendirecek. Ramazan Ayı boyunca rutin denetimlerini yoğunlaştıran Zabıta Müdürlüğü ekipleri, bayramda da görevinin başında olacak. Ekipler, özellikle halkın sağlığını riske atanlara karşı 24 saat mesai yapacak" dedi.

'Zabıta Haftası'nı da kutlayan Türk, zabıta memurlarının halkın sağlığının korunması ve düzenli bir çevre sağlanmasında önemli bir görev üstlendiklerini, birçok zorluğa karşın görevlerini sürdürdüklerini söyledi. Türk, "Gerçekten de zabıta müdürlükleri, belediyelerin bir anlamda aynası, vitrinidir. Halkla 7 gün 24 saat iç içe olan ve sorunlarının çözümü için fedakârca çalışan zabıtalarımızın haftasını kutluyorum" diye konuştu.

Bayrama dek geçen sürede kaldırım ve yol işgallerine geçit vermeyeceklerini de ifade eden Türk, özellikle Zabıta ve Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerinin, bayram boyunca tam zamanlı şekilde görevlerinin başında olacağını ve bu noktada da çalışmaların yoğun bir şekilde sürdüreceğini dile getirdi. Koordinasyon halinde yürütülen çalışmalarda özellikle gıda satış yerleri bayram süresince denetleneceğini belirten Türk, çevre temizliğinin sağlanması için de temizlik ekipleri bayram süresince mesaide olacağını dile getirdi.

AKDENİZ'DE ZABITA BAYRAMDA DA ÇALIŞACAK
İHA
Yayın Tarihi : 7 Eylül 2010 Salı 17:15:03
Güncelleme :7 Eylül 2010 Salı 17:21:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?