5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Zabıtadan kasaplara sıkı denetim

Mersin’in Tarsus ilçesinde zabıta ve çevre sağlığı müdürlüğü ekipleri kasaplara ve et marketlerine yaptığı denetimlerde, 33 işletmeden 11’ine yasal işlem uyguladı.

Tarsus Belediyesi Zabıta ve Çevre Sağlığı Müdürlüğü’nden oluşan denetim ekibi, et ve et ürünleri satışı yapan kasaplara yönelik denetimlerini artırarak sürdürüyor. Yapılan denetimlerde 5 işyerinde veteriner hekim kesim raporu olmadığı, 8 işyerinde de sağlık karnesi olmayan işçi çalıştırdığını tespit etti.

Eksiklikleri bulunan 11 işyerine tebligat verildiğini söyleyen Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, denetimlerin aralıksız süreceğini söyledi. Kocamaz, denetimlerde, ürünlerin yasalara uygun olarak saklanması ve muhafaza edilmesi, iş yeri açma belgesi, çalışanların sağlık karneleri, genel temizlik kuralları, kullanılan alet ve ekipmanların temizliği kontrol edildiğini söyledi.

Vatandaşların sağlıklı ve güvenilir şekilde et ve et ürünlerini tüketebilmeleri amacıyla denetimlerin aralıksız sürdürüldüğünü belirten Kocamaz, “Hemşerilerimizin güven içinde ve sağlıklı bir şekilde yaşamaları için aldıkları ürünlerin sağlıklı olması önemlidir. Zabıta ekiplerimiz gece gündüz denetimlerini aralıksız sürdürmektedir. Halkımızın sağlığı bizim için çok önemlidir” dedi.

Denetimlerin kendileri açısından da önemli olduğunu ve bu sayede vatandaşa güven verdiklerini ifade eden esnaf da, belediyenin hizmetlerinden memnun olduklarını kaydettiler.
 

İHA
Yayın Tarihi : 16 Temmuz 2009 Perşembe 15:28:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?