2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Zam kızgınlığı

Mersin’de toplu taşıma ücretlerine yapılan zam vatandaşların tepkisine neden olurken, Büyükşehir Belediyesi’ne ait 28 adet belediye otobüsünün Makine İkmal Müdürlüğü’nde bekliyor olması dikkati çekti.

Toplu taşıma ücretlerine yapılan zammı eleştiren DYP Mersin Merkez İlçe Başkanı Mustafa Göktaş, Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan’dan, seçim öncesi verdiği sözleri tutmasını istedi. Özcan’ın seçim öncesi sürekli olarak toplu taşımacılığı çözeceğini beyan ettiğini söyleyen Göktaş, "Halkımız ucuz ve sıhhi bir şekilde yolculuk yapacaktı. Hatlara belediye otobüsleri konacaktı. Ben belki 20 kez bu konuda basın duyurusu yaptım, açıklama istedim. Cevap alamadım. Geçenlerde bir gazetede okudum, ’20-30 kadar otobüs alıp hatlara koyacağım’ diyordu. Denilenler olmadı. Ancak toplu taşıma araçlarına dün itibariyle zam geldi. Fakir ve dar gelirli halk, evine ekmeği zor götürüyor. Bu araçlardan istifade edenler belli bir zümre. Bu insanlar zamma dayanamaz. Belediyelerin önemli işlevlerinden biri, halkın yararına ve halkın hizmetine olacak önlem ve tedbirleri almaktır. ’Toplu taşımacılık işini çözeceğim, bir an evvel halkı rahatlatacağım’ diyen Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan’ı göreve davet ediyorum" şeklinde konuştu.

İkinci kez seçilen Özcan’ın ilk seçildiği dönemden bu yana toplu taşımacılık hususunu ihmal ettiğini ileri süren Mustafa Göktaş, "Eskiyen otobüsleri artık bir kenara ayırın, 100 yeni otobüs alarak hatlara koyun ve halkı rahatlatın. ’Otobüsü alacak para yok’ demeyin. Para, çiçeklere, yol kazıp yapmaya, kaldırım yapıp, tekrar söküp yapmaya, sahili doldurmaya, sahile antik eserler yapmaya, lüzumlu lüzumsuz ihalelere var da halkın yararına olacak toplu taşımacılık gibi önemli bir hususta yok mu?" diye konuştu.

Mersin’de toplu taşıma ücretlerine son yapılan zamla sivil yolcu minibüslerde 1 milyon, belediye otobüslerinde ise 500 bin liradan taşınıyor.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Mart 2005 Çarşamba 13:00:29
Güncelleme :16 Nisan 2005 Cumartesi 18:27:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
BÜLENT YILDIZ IP: 85.98.32.xxx Tarih : 6.04.2005 14:59:08
Mersin Blediyesine yazıklar olsun ben Türkiye'de bir çok il gezdim mesafesi en kısa olup en pahalı ücret mersin'de münübüse para vermekten anamız ağladı MACİT ÖZKAN'I KINIYORUM