2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Zeytin Hasat Şenliği 7 Kasım'da

3. Mut Zeytin Hasan Şenlikleri Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen'in katılımıyla 7 - 8 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Şenliğe Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen'nin yanısıra Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, Dış Ticaret Müsteşarlığı İhracat Genel Müdürlüğü, Ege İhracatçı Birlikleri, Mut Kaymakam Osman Yenidoğan, Mut Belediye başkanı Selahattin Arslan, İlçe Tarım Müdürlüğü, İlçe Ziraat Odası, Ticaret ve Sanayi Odası, Zeytin Dostu Derneği ve üreticilerin katılacağı belirtildi.

7 Kasım'da başlayacak şenliğin 1.günü Mut Haydar köyünden Abdullah ve Şevket Yalçın'a ait zeytin bahçelerinde hasat etkinliği ile başlayacak. Ardından Mut Kurtsuyu köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi'ne ait zeytinyağı fabrikasında zeytinyağı sıkımı gerçekleştirecek. Burada yapılan halkoyunlarının ardından Kemenli köyü'nde öğle yemeği yenilecek. Öğleden sonra ki etkinliklerde ise Mut Ziraat Odası toplantı salonunda TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin oturum başkanlığını yürüteceği konferans ve paneller yer alacak.

Panelde ülkemiz zeytinciliğinden Mut'un yeri ve önemi, sanayinin durumu, zeytin ve zeytinyağı ihracatının değerlendirilmesi, ambalajlı ve markalı zeytinyağı ihracatı, Sofralık zeytin ihracatı ve organik zeytinyağı ihracatı konularında konuşmalar yapılacak.

Şenliğin 2.günü olan 8 Kasım Cumartesi ise Yerköprü Şelalesi'ne gezi programı yer alacak.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Kasım 2008 Cumartesi 11:16:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?