4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Zeytinlibahçe 'cazibe merkezi' olacak

ZEYTİNLİBAHÇE 'CAZİBE MERKEZİ' OLACAK

Mersin'in en eski ve en işlek caddelerinden biri olarak öne çıkan Zeytinlibahçe'nin mevcut yapısı iyileştirilerek, alış-verişte bir 'cazibe merkezi' haline getirilmek isteniyor. Bu noktada bir süre önce başlatılan çalışmalarınsa sürdürüldüğü bildirildi.

Cadde esnafının bir araya gelerek oluşturmuş olduğu; 'Zeytinlibahçe Platformu' üyeleri merkez ilçe Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk ile bir araya gelerek, durum değerlendirmesinde bulundu. Belediye Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen oturumda İl Emniyet Müdür Yardımcısı Remzi İnceler ve Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Meclis eski Başkanı İbrahim Kiper de hazır bulundu. Zeytinlibahçe Caddesi'nin bugünkü altyapısının yanı sıra trafikle ilgili sorun ve sıkıntılarını ele alan sinevizyon gösterimiyle başlayan toplantıda, özellikle büyük alışveriş merkezlerinin çarşı esnafı üzerindeki olumsuz etkileri dile getirildi.

Burada konuşan Fazıl Türk, gelişmiş ülkelerde yerel ve merkezi yönetimlerin insan refahını gözettiklerine dikkat çekerek, vergi veren, istihdam sağlayan esnafın ekonomiye katma değer sunduğunu, bu noktada da esnafın oldukça önemli bir misyon üstlendiğini kaydetti. Türk, "Katma değer oluşturanlar gerçek vatanseverlerdir. Bu nedenle esnafımızın yeri ve önemi ayrıdır. Biz belediye olarak, özellikle yeni bağlanan beldelerden başlayarak yurttaşlarımızın onayı olmadan bir uygulamayı hayata geçirmiyoruz. Zeytinlibahçe esnafımızın da belediyemiz sorumluluğundaki taleplerini yerine getirmeye hazırız. Yetkimiz dışındaki, başka kurumlarla ilgili taleplerinde de hep birlikte çözümün takipçisi oluruz. Yeter ki bu örgütlü mücadeleniz devam etsin. Çünkü örgütlü gücün karşısında hiç kimse duramaz" dedi.

Kent merkezindeki yolların dar olmasının yanında otopark sorununun da trafik açısından ciddi sıkıntılara neden olduğunu anlatan İl Emniyet Müdür Yardımcısı Remzi İnceler ise, Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'nün söz konusu sorunu tek başına çözmesininse mümkün olmadığını vurguladı. Remzi İnceler, kanunen Büyükşehir Belediyesi'nin de sorumlulukları olduğunu ve bu sorumlulukların gereğini yerine getirmesi gerektiğinin altını çizdi. Kent merkezindeki büyük alışveriş merkezlerinin açılmasıyla birlikte esnafın adeta 'üvey evlat' muamelesi görmeye başladığını öne süren MTSO Meclis eski Başkanı İbrahim Kiper de, bugün Türkiye genelinde alışveriş merkezlerinin 80 bin, esnafınsa 3 milyon insanı istihdam ettiğini, bu noktada da esnaf ve sanatkarların daha geniş bir platformla hakkını araması gerektiğini kaydetti.

Platform Kurucusu Özcan Demir de, platformun amacının; belediye ve emniyet gibi kurumların çeşitli iyileştirme çalışmalarını hızlandırması sağlamanın yanı sıra son dönemde kepenk kapatma noktasına gelen cadde esnafının daha fazla kan kaybetmesini önlemek olduğunu dile getirdi. Konuşmaların ardından söz alan platform üyeleri de caddenin trafik, altyapı, aydınlatma, kaldırım gibi sorunlarını dile getirip çeşitli çözüm önerilerini gündeme taşıdılar.

ZEYTİNLİBAHÇE 'CAZİBE MERKEZİ' OLACAK
İHA
Yayın Tarihi : 12 Mayıs 2010 Çarşamba 12:13:04
Güncelleme :12 Mayıs 2010 Çarşamba 13:13:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?