5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Ziraat Odası'ndan haşereye savaş

Mersin’in Erdemli İlçesi Ziraat Odası tarafından ilçeye bağlı 50 köy ve bazı beldelerde, sivrisinek, karasinek, kene ve diğer haşereler için mücadele çalışması başlatıldığı bildirildi.

Konuyla ilgili bilgi veren Erdemli Ziraat Odası (EZO) başkanı Adnan Dölek, Erdemli Ziraat Odası olarak ilçeye bağlı 50 köy ve bazı beldelerde 3 yılı aşkın süredir özel donanımlı ve en son sistem cihazlarla sivrisinek, karasinek, kene ve diğer haşerelere karşı mücadele kapsamında ilaçlama çalışması yaptıklarını belirtti.

Yönetim kurulu kararı ile bu yılda aynı yönde çalışmaların başlatıldığını ifade eden Dölek, “ Bu yıl ilk olarak Karayakup, Sinap, Şahna, Üzümlü köylerimizde ilaçlama çalışmalarına başladık. Bilindiği gibi yaz sezonunda köylerimiz ve beldelerimiz sivrisinek, karasinek, kene ve diğer haşerelerden oldukça rahatsız oluyorlar. Önceki yıllarda yaptığımız uygulamanın başarıya ulaştığını gördük. Bu yılda iyi sonuçlar alacağımıza inanarak çalışmalarımızı başlattık” dedi.

Vatandaşların uygulamadan oldukça memnun olduğunu da dile getiren Dölek, çalışmaların yaz boyunca devam edeceğini kaydetti.
 

İHA
Yayın Tarihi : 26 Haziran 2009 Cuma 13:44:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?