5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

ZMO'da yeni yönetim tanıtıldı

ZMO'DA YENİ YÖNETİM TANITILDI

Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO) Mersin Şube Başkanı Mehmet Ateş, ziraat mühendisleri olarak yerelde tarım alanındaki gelişmelerde aktif bir rol üstlenirken, geneldeyse ülke yararına kamuoyunu bilgilendirmeye çalıştıklarını söyledi.

ZMO Mersin Şubesi'nde gerçekleştirilen kongre sonrasında oluşturulan yeni yönetim kurulu, Mersin Gazeteciler Cemiyeti (MGC) Basın Merkezi'nde gerçekleştirilen toplantıyla kamuoyuna tanıtıldı. Burada konuşan Şube Başkanı Mehmet Ateş, oda olarak kamu kurumu niteliğinde bir meslek kuruluşu olduklarını hatırlatarak, bu noktada da mesleki kazanımların yanında tarım sektörünün temel unsuru olan ziraat mühendislerinin mesleki hak ve çıkarlarının korunması, yerel bazda tarım alanındaki gelişmelerde aktif rol alınmasının yanı sıra ülke yararına kamuoyunu bilgilendirme görevini de en iyi şekilde yerine getirmeye çalıştıklarını anlattı.

ZMO bünyesinde Türkiye'nin tek ilçe temsilcinin Anamur olduğuna işaret eden Mehmet Ateş, ilçedeki temsilcilik seçimlerinin de tamamlandığını, bunu göre Mustafa Güngör'ün temsilciliğe, Nafiz Yoraz'ın da temsilci yardımcılığı görevine getirildiği bilgisini verdi. Oda başkanlığında 4. dönemine girdiğini kaydeden Ateş, yeni dönemde Mersin tarımı ve kent adına hizmet sunmaya devam edeceklerini vurguladı. Bugün gelinen noktada Mersin'de bin 460 üyeye ulaştıklarını dile getiren Ateş, bu rakamın oldukça önemli olduğunu belirterek, bunun yanında kent genelinde 357 zirai ilaç bayisi olduğunu söyledi.

Ateş, meslek içi çalışmaların da devam ettiğini bu kapsamda da önümüzdeki 2 aylık zaman diliminde 'Meslek Dalı Alt Komitelerini (MEDAK)' tamamlayarak, daha işlevsel bir şekilde faaliyet göstereceklerini de sözlerine ekledi. Öte yandan ZMO Mersin Şubesi'nde yeni yönetim de şu isimlerden oluşt:

"Mehmet Ateş, Timur Turan, Nihat Güven, Koray Yılmaz, Eda Sapan, Ela Akdoğan ve Yusuf Gün."

ZMO'DA YENİ YÖNETİM TANITILDI
İHA
Yayın Tarihi : 28 Aralık 2009 Pazartesi 15:19:05
Güncelleme :28 Aralık 2009 Pazartesi 20:59:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?