5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Zombili hemşireli şenlik

Mersin Üniversitesi (MEÜ) tarafından bu yıl 15.'si gerçekleştirilen 'Kültür ve Spor Şenliği'nin açılış töreninde renkli görüntüler yaşandı. Hemşire kıyafeti giyen öğrenciler salsa şov yaparken, genç kızlara zombi kıyafetleriyle erkek öğrencileri eşlik edince ortaya birbirinden ilginç görüntüler çıktı.

Şenlik kapsamında ilk tören MEÜ Çiftlikköy Merkez Kampüsü'nde yer alan Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirildi. Rektör Suha Aydın ve üniversite yöneticilerinin yanı sıra öğretim üyeleri öğrencilerle birlikte saf tuttu. Aydın, yine öğrencilerle birlikte Atatürk Anıtı'na çelenk sunarken, buradaki açılış etkinlikleri İstiklal Marşı'nın hep bir ağızdan söylenmesiyle son buldu.

Açık Hava Tiyatrosu'nda gerçekleştirilen törenlerdeyse büyük coşku yaşandı. Benimsemiş olduğu etik değerlerin yanında kaliteli eğitim anlayışla birlikte MEÜ'nün bugün gelinen noktada toplum nezdinde saygın bir kuruluş kimliğine büründüğüne dikkat çeken Prof. Dr. Suha Aydın, tören kapsamında yapmış olduğu konuşmasında şu görüşleri dile getirdi:

"Mersin Üniversites, kurulduğu günden bu yana büyük bir heyecan ve enerjiyle yoluna devam etmekte akademik kalitesini de sürekli arttırmaktadır."
Kültürel ve sosyal yaşama katkı sağlama adına her yıl düzenlenen ve geleneksel hale getirilen 'Kültür ve Spor Şenliği'ndeki temel amaçlarının sevgi, saygı, dayanışma ve paylaşımın harmanlanması olduğunu kaydeden Prof. Dr. Aydın, söz konusu şenliklerin de üniversiteye yakışır bir biçimde gerçekleşeceğine olan inancının da tam olduğunu dile getirdi.

MEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Berika İpekbayrak da üniversite olarak Türkiye'nin dört bir yanından gelen gençleri, aydın ve topluma yararlı bireyler olarak yetiştirebilmenin yanında sosyal, paylaşımcı, yaratıcı ve yenilikçi bir hayatın kapılarını aralamaya çalıştıklarını anlattı. Prof. İpekbayrak, "Modern ve evrensel değerlere sahip bir üniversite olarak eğitim-öğretimin yanı sıra her türlü sosyal ve kültürel olanağı da öğrencilerimize sunmaya çalışıyoruz. Öğrencilerimizin kendilerini geliştirebilmeleri, mesleki anlamda güncel gelişmeleri takip edebilmeleri, diğer üniversitelerdeki akademisyenler ve öğrencilerle bilgiyi paylaşabilmeleri için her türlü imkanı sağlıyoruz" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından öğrencilerin hazırlamış olduğu gösterilere geçildi. Kutlamalar kapsamında sahneye ilk olarak MEÜ Jimnastik Topluluğu çıktı. Kendine has yorumu ve koreografisi ile büyük beğeni toplayan jimnastikçilerin ardından sahneye MEÜ Halk Dansları Topluluğu çıktı. Anadolu'nun farklı yörelerine ait halk oyunlarından seçkiler sunan öğrenciler, mini bir kolbastı şov da yaptı. Etkinlikler kapsamında en çok ilgiyi Eğitmen Gökay Daşdan tarafından hazırlanan 'Thriller Salsa (Latin) Şov' adlı gösteri topladı. Derin yırtmaçlı beyaz hemşire önlüğü giyen kız öğrencilere, zombi kıyafeti giyen erkek öğrencileri eşlik etti. Salsa, bachatanın yanı sıra afro-rumba dansları gerçekleştiren öğrenciler büyük alkış topladı. Etkinlikler hip hop gösterisiyle son buldu.

Öte yandan gerçekleştirilen açılış törenlerine MEÜ Rektörü Prof. Dr. Suha Aydın'ın yanı sıra Rektör Yardımcıları Prof. Berika İpekbayrak, Prof. Dr. Uğur Atik, Prof. Dr. Gürol Emekdaş, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanvekili Erol Ertan, Mersin Çevre ve Orman Müdürü Hasan Saday, MESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ali Doğan, öğretim üyeleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Nisan 2009 Pazartesi 16:52:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?