3
Mayıs
2024
Cuma
BİLİM TEKNOLOJİ

Öğrencilerden teknoloji sergisi

Mersin'de Güneş İlköğretim Okulu öğrencileri, öğretmenlerinin katkılarıyla yaptıkları çalışmaları "Teknoloji Tasarım Sergisi" ile sergiledi.

Serginin açılışında konuşan Okul Müdürü Hüseyin Karakaya, 4 ay gibi kısa sürede hazırlanan sergide 90 tasarım çalışmasının yer aldığını belirterek, "Amacımız, yoğun göç alan bölgemizdeki çocuklar arasında sanatı sevdirmek, okulda yaşanılan sorunları en aza indirmek, sosyal aktiviteleri artırmak, okuldaki iletişimi ve kaynaşmayı geliştirmek" dedi.

Mersin Milli Eğitim Müdürlüğü Kültür Hizmetleri Şube Müdürü Mustafa Anetplioğlu ise, eğitimde bu tür sanatsal faaliyetlerin artmasının özlenen bir tablo olduğunu ifade ederek, "Bu sayede hem sosyal aktiviteler artacak hem de öğrencilerin hayata bakışı ve okula karşı sevgisi artacaktır. Bu sergi sayesinde, burada görev yapan öğretmen ve öğrenciler el emeği ve göz nuru olan çalışmalarını bir arada toplamışlar. Bu çalışma hem onların bireysel ve grup çalışmasının artmasına motivasyon sağlayacak hem de öğrencileri ile okul, öğrenci velileri ile okul arasındaki kaynaşma daha da artacaktır. Çalışmada emeği geçen herkesi kutluyorum" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Ocak 2008 Cumartesi 17:26:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
melike halavut IP: 85.98.16.xxx Tarih : 29.05.2008 21:53:26

çok güzel şeyler yapmışlar tebrik ederim yaratıcılıkları küçükte olsalar çok iyi