2
Mayıs
2024
Perşembe
EĞİTİM

Bilgi yarışmasının şampiyonları

Mersin’in Erdemli ilçesinde 3 gün süren İlköğretim Okulları Bilgi ve Kültür Yarışması'nda Akdeniz İlköğretim Okulu birinci oldu.

46 okulun katılımıyla Erdemli Lisesi Atatürk Spor Salonu'nda gerçekleştirilen ve 3 gün boyunca devam eden yarışmada, Akdeniz İlköğretim Okulu 50 puanla birinci, 40 puanda kalan iki okula sorulan yedek sorular sonunda Alata İlköğretim Okulu ikinci, ODTÜ Koleji ise üçüncü oldu. Yarışmada dereceye giren okullara Kaymakam İsmail Demirhan birer plaket verdi.

Öğrencilerin bu tür yarışmalara katılmasının kendileri için önemli olduğunu belirten Demirhan, “Öğrencilerimizi hayata hazırlamakta bu tür etkinliklerin büyük önemi vardır. Yarışmalarda dereceye girmek önemli ancak, 'Dereceye giremedik' diye de okullarımız üzülmemelidirler. Dereceye giremeyen okullarımız bugünden sonra biraz daha gayret göstereceklerdir” dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Doğru da, başarılı olan okulların ilçeyi ilde de temsil edeceğini ifade etti. Doğru, “Öğrencilerimiz düşünce ufkunu geliştirmek için okumaya daha çok zaman ayırmalılar. Ben yarışmaya katılan bütün okullarımızı kutluyorum. İsteğimiz; bütün okullarımızın eğitim kalite ve seviyesinin yükselmesidir” diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Ocak 2008 Cumartesi 18:42:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?