3
Mayıs
2024
Cuma
EĞİTİM

Üniversite öğrencilerine özel Giysibank

Türkiye'de ilk kez Mersin'de açılan Giysibank ile üniversite öğrencileri 1 ila 5 YTL arasında değişen fiyatlarla giyinebilecek.

Mersin Üniversitesi'ni Koruma ve Geliştirme Derneği (MERGED) tarafından Türkiye'de ilk kez Mersin Üniversitesi'nde gerçekleştirilen projeyle, öğrenciler birçok kıyafete sadece 1 ila 5 YTL arasında değişen fiyatlarla sahip olabilecek. MERGED Başkanı Mürsel Esirgemez, yaptığı açıklamada, 2 yıl önce üniversite gençliğine destek olmak amacıyla, "Giysileriniz dolapta beklemesin; bağışlayın, mutluluğu paylaşın" gibi sloganlarla yola çıkarak bir proje başlattıklarını söyledi. Projeyle hayırseverlerin bağışladığı giysilerin, 1 ila 5 YTL arasında sembolik bedellerle öğrencilere sunulduğunu ve satıştan elde edilen gelirlerin de yine ihtiyaç sahibi öğrencilere verildiğini ifade eden Esirgemez, daha çok öğrenciye yararlı olabilmek için, onların kolay ulaşabilecekleri bir mekana ihtiyaç olduğunu ve buradan yola çıkarak Giysibank'ı açtıklarını kaydetti.

Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Suha Aydın'ın projeye büyük destek vererek Çiftlikköy Yerleşkesi'nde kendilerine bir yer tahsisinde bulunduğunu dile getiren Esirgemez, hayırseverlerden toplanan bağışlarla, bu mekanı güzel bir mağaza haline getirerek, öğrencilerin hizmetine açtıklarını vurguladı. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi altında açılan Giysibank'ta gönüllülerin çalıştığına dikkat çeken Esirgemez, hafta içi her gün 09.00-17.00 saatleri arasında hem hayırseverlerden giysi kabul ettiklerini hem de öğrencilere hizmet ettiklerini belirtti.

Bugünün üniversite öğrencilerinin, yarının mimarları, mühendisleri, işadamları, doktorları olacağına, bu nedenle onlara sahip çıkmanın geleceğe sahip çıkmak anlamına geldiğine değinen Esirgemez, "O nedenle bu projenin, Türkiye'deki tüm üniversitelere örnek olması ve geleceğimiz olan gençlere yapılacak katkıların artarak sürmesi en büyük dileğimizdir. Artık güzel bir mekanımız olduğuna göre, bundan sonra iş hayırseverlerin giysi bağışlarına kalıyor. Bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da hem şahıslardan hem kurumlardan hem de mağazalardan giysi bağışları artarak devam edecektir" dedi.

 

iha
Yayın Tarihi : 4 Ocak 2008 Cuma 18:13:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
gizem alkan IP: 212.175.112.xxx Tarih : 7.01.2008 14:37:51

sadece üniversitelilere mi bu acaba?