3
Mayıs
2024
Cuma
EKONOMİ

Narenciye tanıtım grubu kuruldu

Akdeniz Yaş Meyve-Sebze İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kavak, narenciye sektörünün, ülke ekonomisi ve tarım ürünlerinin ihracatı açısından büyük önem taşıdığını belirtti.

Kavak, yaptığı yazılı açıklamada, uluslararası piyasalarda Türkiye'de üretilen narenciye ürünlerine yönelik dış talebin artırılmasına yönelik gerekli tanıtım faaliyetlerinin uygulanabilmesi amacıyla Narenciye Tanıtım Grubu kurulduğunu belirtti. Grupta, Dış Ticaret Müsteşarlığı İhracat Genel Müdürlüğü Tarım Ürünleri Dairesi Başkanlığı'ndan ve Antalya, Ege, Uludağ, İstanbul ile Karadeniz yaş meyve-sebze ihracatçıları birliklerinden birer, sektörde koordinatör görevini yürüten Akdeniz Yaş Meyve-Sebze İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu'ndan 3 üyenin bulunduğunu belirten Kavak, Narenciye Tanıtım Grubu'nun yönetim kurulu başkanlığını Dış Ticaret Müsteşarlığı Tarım Dairesi Başkanı Mustafa Sever'in, başkan vekilliğinin ise kendisi tarafından yürütüleceğini ifade etti.

Uzun yıllar gerek üreticilerin gerekse ihracatçıların en büyük sorununu, narenciye ürünlerinde marka yaratılamayışı ile tanıtım için gerekli koordinasyonun sağlanamaması olarak nitelendiren Kavak, "Narenciye Tanıtım Grubu, ürünlerimizi uluslararası piyasada tanıtmamıza olanak sağlayacak koordinasyonu oluşturacak, denenmiş ve başarılı örnekleri olan bir oluşumdur. Narenciye sektörü, ekonomi ve tarım ürünlerinin ihracatı açısından büyük önem taşıyor. Tanıtım ise vazgeçilmez bir unsur. Narenciye Tanıtım Grubu'nun öncelikli amacı, ülkemizde yetiştirilen narenciye meyvelerine olan dış talebi ve bu ürünlerin yurt içi tüketimini artırmaktır. Bu amaçlarımıza ulaşmak için öncelikle bölgesel ve hedef kitleye göre değişiklik gösterecek bir tanıtım stratejisi çizeceğiz'' ifadelerini kullandı.

Narenciye Tanıtım Grubu'nun sektörün üreticiden ihracatçıya her kesimini aynı çatı altında toplayan, ortak hedefleri gerçekleştirmeyi amaçlamış bir hareket platformu olacağına dikkat çeken Kavak, ürünlerin tüm pazarlardaki mevcut durumlarını, sonrasında da projenin uygulanacağı hedef ülke ve ülke gruplarını belirleyeceklerini, tüm bu çalışmaları sürdürürken, bir taraftan da web sayfası, tanıtım filmi ve logo gibi çalışmalarını yürüteceklerini kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Ocak 2008 Salı 18:11:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?