4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı

Mersin'de, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları, Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törenle başladı. 

Atatürk Anıtı önündeki törene Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Ahmet Serdar Akınsel, Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. 

Törende, Danıştay'daki silahlı saldırıya tepki gösterilirken, Atatürk Anıtı'na çelenk koyan Cumhuriyet Başsavcısı Cemil Kuyu ile Baro Başkanı İsa Gök, uzun süre alkışlandı. Tören, Vali Hüseyin Aksoy'un Şeref Defteri'ni imzalamasıyla son bulurken, Aksoy, Şeref Defteri'ne şu satırları not düştü:
"Aziz Atam, ulusal iradeyi hakim kılarak, güçlü bir Türkiye kurma yolunda bağımsızlık mücadelesini başlattığınız ve gençliğe hediye ettiğiniz bugünü coşku ve onurla kutluyoruz. Yaşanan onca güç koşullardan milleti kenetleyerek, müreffeh ve aydınlık bir Türkiye yaratma yolunda, 19 Mayıs 1919'da başlattığınız kurtuluş mücadelesi, ulusumuzun tarihinde en önemli dönüm noktasıdır. Bugün 87. yılını kutladığımız 19 Mayıs'ta vatanı emanet ettiğin Türk geçliği, ilke ve inkılaplarını rehber edinerek, Cumhuriyeti yüceltmek gayreti içerisinde yolunda emin adımlarla yürümektedir. Kurtuluş mücadelesinde şehit olan ve istikbalimizi borçlu olduğumuz tüm şehitlerimizi ve sizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, huzurunuzda saygıyla eğiliyoruz." 

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları, Tevfik Sırrı Gür Stadyumu'nda saat 17.00'de yapılacak etkinliklerle devam edecek. 
.
Yayın Tarihi : 19 Mayıs 2006 Cuma 11:11:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?