8
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

266 bin litre motorine el konuldu

Mersin polisinin düzenlediği operasyonda, bir dolum tesisi tarafından gümrük kaçağı olarak yurda sokulduğu belirlenen 266 bin 179 litre motorine el konuldu.

Mersin Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, "Varil-33" adıyla yürütülen projeli çalışma kapsamında, Kazanlı beldesinde faaliyet gösteren bir akaryakıt dolum tesisinden tankerlerle bozuk ve "ulusal marker"siz kaçak akaryakıt çıkarılacağı istihbaratını alan polis, dolum tesisinden çıkan bir tankeri takibe alarak Bahçelievler Mahallesi'nde durdurdu. Tankerde akaryakıt bulunan bölmelerin birinde "ulusal marker" ölçümü yapan ekipler, akaryakıtta bulunan markerin geçersiz olduğunu tespit etti.

Bunun üzerine dolum tesisine operasyon düzenleyen ekipler, Gümrük Müdürlüğü'ne bağlı görevlilerle yaptığı ölçümlerde 15 nolu antrepoda olması gereken 347 bin litre motorinin bulunmadığını tespit etti. Gümrük işlemleri tamamlanmadan kaçak olarak piyasaya akaryakıt sürüldüğünü belirleyen polis, akaryakıtın yüklendiği 12 tankeri Mersin, Adana, Aksaray, Şırnak ve Konya'da yakalayarak Mersin'e getirdi. Operasyonda, toplam 266 bin 179 litre kaçak motorin ile araçlara el konuldu. Olayla ilgili olarak gözaltına alınan ve aralarında 1 gümrük memurunun da bulunduğu 7 kişi, çıkarıldıkları mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Mersin Emniyet Müdürü Süleyman Ekizer, 2007 yılında Mersin'de 5 bin tonun üzerinde kaçak akaryakıt ele geçirildiğini belirterek, bu rakamın Türkiye'de 2007 yılında tüm illerde ele geçirilen 4 bin ton akaryakıtın üzerinde olduğunu vurguladı.

iha
Yayın Tarihi : 18 Aralık 2007 Salı 14:09:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?