3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

400 litre sahte rakı ele geçirildi

Mersin'in Tarsus ilçesinde, jandarmanın iki ayrı adrese gerçekleştirdiği baskınlarda 400 litre sahte rakı ele geçirildi.
Edinilen bilgiye göre, ilçede iki farklı adreste, iki ayrı kişinin müşterilerine sahte rakı servisi ve dağıtımı yaptığı ihbarını alan İl Jandarma Komutanlığı istihbarat ekipleri ile İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri operasyon başlattı. Jandarma, ilk baskını, Caminur Mahallesi Adana Caddesi 801 Sokak'taki eski bir binaya yaptı. Burada müşterilerine çilingir sofrası kurup, sahte rakı servisi yapan A.O. (50) gözaltına alındı.

A.O.'nun açık içki servisi yaptığı ve meyhane gibi işlettiği eski ev ile gösterdiği yerde yapılan aramada, bazı lokantalara dağıtılmak üzere şişelenmiş ve bidonlar içerisinde muhafaza edilen anasonlu sahte rakı ele geçirildi. Müşterilerine içki servisi yaptığı sırada jandarma ekiplerini karşısında bulan A.O., uzun süredir bu işi yaptığını itiraf etti. Anasonlu sahte rakının Hatay'da üretilerek Tarsus'a getirildiğini belirten A.O., bu rakının gerçeğinden ayırt edilmesinin güç olduğunu söyledi.

Jandarma ekipleri, ikinci baskını, İ.Ç. adlı şahsın Cumhuriyet Mahallesi 910 Sokak'ta kiraladığı binaya gerçekleştirdi. İ.Ç., "Boğma rakı" olarak tabir edilen anasonsuz incir ve üzüm rakısını şişelerken yakalandı.
İki ayrı baskında toplam 400 litre sahte rakı ele geçirilirken, gözaltına alınan her iki şahsın da jandarmadaki işlemlerinin sürdüğü bildirildi.

 

iha
Yayın Tarihi : 3 Ocak 2008 Perşembe 12:49:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?