2
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Balkan Badminton Şampiyonası başladı

Yıldızlar Balkan 17 Yaş Grubu Badminton Şampiyonası, bugün Mersin'de başladı. 4 gün sürecek olan şampiyonaya Türkiye, Yunanistan, Bulgaristan ve Romanya'dan yaklaşık 60 sporcunun katıldığı bildirildi.

Mersin Edip Buran Kapalı Spor Salonu'nda başlayan şampiyonaya, Badminton Federasyonu Başkanı Murat Özmekik de katıldı. Türkiye'nin A ve B olmak üzere 2 takım halinde katıldığı şampiyonanın 4 gün süreceği ve lig usulü yapılacağı belirtildi. Bütün takımların kendi aralarında yapacağı müsabakaların ardından elde edilen puanlar sonunda derecenin belirleneceği ifade edilirken, ayrıca şampiyona sonunda en iyi tek erkek, en iyi tek bayan, en iyi çift erkek ve en iyi çift bayan sporcuların da seçileceği belirtildi.

Şampiyona ile ilgili bilgi veren Badminton Federasyonu Başkanı Murat Özmekik, geçen yıl Bulgaristan'da yapılan şampiyonada Bulgaristan'ın birinci, Türkiye'nin ikinci olduğunu belirterek, bu yıl bu durumu tersine çevirmeyi hedeflediklerini söyledi. "Hedefimiz Balkan şampiyonluğu" diyen Özmekik, "Ülkemizde yapılan Balkan şampiyonalarında ilk defa Balkan şampiyonu olmak için çok iyi şekilde hazırlandık. 2 aydan beri milli takımız kampta. Dünya ve Olimpiyat şampiyonu yetiştiren Endonezya'da kamp yaptı. Ülkemize yine Endonazya'dan Umar Djaidi adlı yeni bir antrenör getirdik. Bir haftadır Mersin'de onlarla birlikte kamptayız. Hedefimiz Balkan şampiyonluğu" şeklinde konuştu.

Artık badmintonda Türkiye'nin çıkışa geçtiğini dile getiren Özmekik, "Uzun süredir kamplar yapıyoruz. Amacımız Balkan şampiyonluğunun ardından yine önümüzdeki ay Çek Cumhuriyeti'nde yapılacak olan 17 Yaş Yıldızlar Avrupa Şampiyonası'nda şimdiye kadar aldığımız en iyi dereceyi elde etmek. Bizim hedefimiz Avrupa'da ilk 3'e girmek.

Bundan sonraki hedefimiz ise artık Avrupa ve dünya şampiyonlarında gerek ferdi dallarda, gerek takım halinde Badminton Milli Takımı'nın en iyi dereceleri getirmesi. Artık uluslararası alanda başarı getiren, madalya alan branşlar arasına badmintonun gireceğini ümit ediyoruz, buna inanıyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Ağustos 2005 Perşembe 13:53:37
Güncelleme :11 Ağustos 2005 Perşembe 14:21:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?