4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Bir atık rezaleti de Mersin'de

Mersin’in Kazanlı Beldesi’nde bulunan Kromsan Fabrikası’na ait yaklaşık 1.5 milyon tonluk atık, 35 milyon dolara yok edilecek. Ancak, fabrikadan çıkan atıkların Kazanlı’daki evlerin temellerinde dolgu malzemesi ve seralarda da kullanıldığı ortaya çıktı.

Mersin’deki Kromsan Fabrikası, 22 yıldır biriktirdiği krom atıklarını kaldırıyor. Deniz kenarında küçük bir dağ görünümünde yıllarca üstü açık olarak bekletilen atıkların bir kısmının Kazanlı’daki evlerin temellerinde dolgu malzemesi ve seralarda toprak olarak kullanıldığı ortaya çıktı.

Kazanlı Belediye Başkanı Kenan Yıldırım, “Atıklar bazı tarlaların, seraların içerisinde kullanılmış halen kullanılmakta. Bazı konutların da temellerinde dolgu malzemesi olarak kullanılmış” dedi. Yıldırım, atıkların rüzgarla ve yağmur susuyla birlikte denize ve içme sularına karıştığını da açıkladı.

Katı atıkların gerekli önlemler alınarak depolandığını belirten Soda Kromsan Sağlık, Emniyet ve Çevre Müdürü Faruk Sander, bölgedeki katı atıkları kaldıracaklarını söyledi. Sander, “Sahamızda bulunan 1.5 milyon ton atığımızı ise tamamen kendimizin geliştirdiği nötralizyon teknolojisi geliştirilmiş ve çalışmalarımızın son aşamasına gelmiş durumdayız. Bu çalışmalarımızı Orman ve Çevre Bakanlığı’na sunduk onlar da uygun gördü. Proje 7 yıl sürecek ve 35 milyon dolara mal olacak. Böylece bu sahada katı atık kalmamış olacak” diye konuştu.
.
Yayın Tarihi : 26 Nisan 2006 Çarşamba 20:54:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?