2
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Bir gecede 2 yangın

Mersin'de bir gecede ardı ardına meydana gelen 2 büyük yangın, itfaiyeye zor anlar yaşattı. Yeni Hal'de bir cips deposunda çıkan yangın henüz söndürülemeden, Çilek Mahallesi'nde şeker deposu yandı.

Mersin'deki ikinci yangın olayı, Yeni Hal'deki cips deposu yangınından yaklaşık 1 saat sonra Çilek Mahallesi'nde bulunan Aral Şeker Deposu'nda çıktı. Henüz bilinmeyen bir nedenden dolayı çıkan yangın, içerisinde şeker çuvalları bulunan depoyu bir anda sardı. Mersin Büyükşehir Belediyesi'ne ait itfaiye araçları ilk yangın yerinde olduğundan ikinci yangına gecikmeli olarak Orman Bölge Müdürlüğü ile ATAŞ Rafinerisi'ne ait yangın söndürme ekipleri müdahale etti. Ardından Tarsus ve Erdemli ilçelerine ait itfaiye ekipleri de yangın bölgesine geldi.

Yangının büyük olması itfaiye ekiplerinin çalışmalarını da güçleştirdi. Saatler süren söndürme çalışmalarına Mersin Büyükşehir Belediyesi'ne ait itfaiye ekipleri, cips deposundaki soğutma çalışmalarını tamamladıktan sonra katılabildi. İlçelerden de gelen ekiplerle birlikte yaklaşık 10 itfaiye aracının katıldığı söndürme çalışmaları, gece saat 24.00 sıralarında kontrol altına alınabildi. Yangın nedeniyle depoda büyük çapta maddi hasar meydana gelirken, 2 itfaiye eri dumandan zehirlenerek hastaneye kaldırıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Ağustos 2005 Perşembe 06:06:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mustafa aslan IP: 81.214.119.xxx Tarih : 12.08.2005 09:47:21
mersin gibi koca bir ilde itfaiyenin bu kadar yetersiz olması çok üzücü peki üçüncü bir yarde yangın çıksa aynı anda ne olacaktı nasıl müdahale edilecekti yangın atlatan firmalara geçmiş olsun