4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Bordro yakma eylemi

KESK Mersin Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Recep Kara, temel hak ve ihtiyaçlar alınır satılır hale getirilerek, yeni bir toplumsal düzen yaratılmaya çalışıldığını ileri sürdü.

KESK'in Türkiye genelinde başlattığı bordro yakma eylemi, Mersin'de Kuvay-i Milliye Caddesi üzerindeki Defterdarlık binası önünde yapıldı. Yaklaşık 40 sendikalı memur, yapılan basın açıklamasının ardından maaş bordrolarını yaktı. KESK adına açıklama yapan KESK Mersin Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Recep Kara, "AKP'nin iş başına geldiğinden bu yana yapılmak istenenleri biliyoruz. Kamusal alanın daraltılması, kamu personel sayısının azaltılması sağlık, eğitim ve sosyal güvenliğin özelleştirilmesi hedefleniyor. Temel hak ve ihtiyaçlar alınır satılır hale getirilerek, yeni bir toplumsal düzen yaratılmaya çalışılıyor" dedi.
Türkiye'de ekonomik kararları IMF'in aldığını ve AKP Hükümeti'nin de uyguladığını kaydeden Kara, "2006 bütçesi de böyle hazırlanmıştır. Veriler göstermektedir ki zenginler daha da zenginleşecek, bizlerin hayatı ise daha da çekilmez hale gelecektir. 2006 yılının zorlu geçeceği bu bordrolardan bellidir. Sesimizle duyuramadığımızı belki dumanla duyuracağımızı düşünüp, bordrolarımızı yakıyoruz" diye konuştu.

Kara, 2007 yılına aktaracakları kazanımları, yerel yönetimlerle yapacakları grevli toplu iş sözleşmeleriyle dosta düşmana göstereceklerini de sözlerine ekledi.

.
Yayın Tarihi : 6 Ocak 2006 Cuma 16:09:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?