4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

CHP kuş gribinde AKP'yi suçluyor

CHP Mersin Milletvekili Şefik Zengin, AK Parti iktidarının sınıfta kaldığını belirterek, kuş gribinin bardağı taşıran son damla olduğunu söyledi.

CHP Mersin il ve ilçe yönetimi, parti binası önünde partililer ve vatandaşlarla bayramlaştı. Bayramlaşmaya CHP Mersin Milletvekilleri Şefik Zengin ve Vahit Çekmez, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Erol Ertan, alt birim Akdeniz Belediye Başkanı Kenan Yücesoy, Merkez İlçe Başkanı Hidayet Güneş, İl Genel Meclis Başkanı Ali Erdinç, Baro Başkanı Avukat İsa Gök ile belde belediye başkanları ve partililer katıldı. Sokakta gerçekleşen bayram kutlaması daha sonra il binasında devam etti.

Burada konuşan CHP Mersin Milletvekili Vahit Çekmez, siyasete girmedeki amaçlarının halkın refah içinde yaşayacağı bir ortamı tesis etmek olduğunu söyledi. Hükümetin Türkiye'yi güllük gülistanlık gibi göstermeye çalıştığını belirten Çekmez, "Ancak maalesef hiçbir sıkıntı giderilemedi" dedi.

AK Parti iktidarının Kurban Bayramı'nda sınıfta kaldığını ve yaşanan kuş gribi vakalarının da bardağı taşıran son damla olduğunu ifade eden Mersin Milletvekili Şefik Zengin ise, "Halkımızı mutlu etme adına yola çıkanlar bugün artık bir avuç insanların emrine girmiş, tarımı bitirmiş, esnafı yok etmiştir. Kuş gribi hastalığı da artık bardağı taşıran son damla olmuştur" diye konuştu.

"1.5 aydır tedbir alamadan insanlar ölmeye başlamışlardır" diyen Zengin, Türkiye'nin dışarıdan bakıldığında karantina bölgesi ilan edilmiş gibi gösterilmeye çalışıldığını, medyada da, "Ülke iyi idare ediliyor" görüntüsü verildiğini ileri sürdü.

Hükümeti iç ve dış politikada da başarısız olmakla suçlayan Zengin, "Bu hükümet içerideki başarısızlığının yanında dış politikada da başarısızdır. Özellikle Orta Doğu'da ve son doğal gaz krizinde artık çekilecek bir durum kalmamıştır. Son zamanlarda medyada bizim partimizi yok saymaktadır. CHP kurultayını yaptıktan sonra milletvekillerimiz Anadolu'ya dağılarak halkın sorunlarını Meclis'e taşımıştır. AK Parti iktidarından artık halk umudunu kesmiştir. 'Muhalefetteyken sesiniz fazla çıkmıyor' diyebilirsiniz, doğrudur. Tek başına iktidarın Türkiye'yi yönettiği bir ortamda, muhalefetin de gerçekten sesi fazla çıkmamaktadır. Önümüzdeki günlerde bir seçim daha gündeme gelecektir. Bu seçimde Türkiye'nin gerçek ihtiyacı CHP'yi iktidar yapıp beklenen refahı yaşayacağız" açıklamasında bulundu.

.
Yayın Tarihi : 11 Ocak 2006 Çarşamba 15:41:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?