4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Çiftçi 'çark etti'

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı tartışmayla gündeme gelen Mersinli Çiftçi Kemal Öncel, yaptığı eylemden dolayı duyduğu pişmanlığını dile getirdi.

Gelişmelerin bu noktaya taşınacağını düşünmediğini söyleyen Öncel, "Sayın Başbakanımızın çiftçiye verdiği desteğin tarafımdan bilinmemesinin gelişmelerin başlangıcı olduğunu düşünüyorum. Benim oradaki üslubumun hatalı olduğunu düşünerekten Sayın Başbakanımızın ellerinden öpüyorum" dedi. Öncel, diğer siyasi parti liderlerinin de bu olayı kullanaraktan rant elde etmesine müsaade etmeyeceğini vurguladı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la Mersin ziyareti sırasında girdiği tartışmayla gündeme gelen çiftçi Kemal Öncel, bugün bir basın toplantısı düzenleyerek, sonrasında yaşanan gelişmeleri değerlendirerek, duyduğu pişmanlığı ifade etti. Kuyuluk Beldesi'ndeki narenciye bahçesinin içerisinde açıklamalarda bulunan Öncel, bir çiftçi olarak Başbakana çiftçinin içinde bulunduğu sıkıntıları anlatma noktasında bir eylem yaptığını belirterek, gelişmelerin bu boyuta taşınacağından haberdar olmadığını, böyle bir şey olacağını da düşünmediğini söyledi. Bu mücadelede ziraat odası başkanlarının ve genel başkanının konuşmaya hiç hakkı olmadığını ifade eden Öncel, "Aynı şekilde siyasi parti yöneticilerinin de hiç hakkı yoktur. Çünkü onlar dün neredeydiler, neden dertlerimizi dinleyip de soruna zamanında çare bulunması noktasında girişimde bulunmadılar. Üzerimden siyasi rant etmelerine müsaade etmeyeceğim. Sayın Başbakana üslubumun yanlış olduğunu düşünüyorum. Kendisinin de hakkını teslim etmek istiyorum. Gördüğüm kadarı ile Sayın Başbakanımız bu tenkiti hak etmiyor. Ben bu mücadelede hiç bir siyasi partinin gölgesinde dahi olmadım. Şerefimle ayaktayım. Görüşlerimi tam bağımsız bir şekilde kamuoyuna arz ediyorum. Sayın Başbakanımızın çiftçiye verdiği desteğin tarafımdan bilinmemesi gelişmelerin başlangıcı olduğunu düşünüyorum. Benim oradaki üslubumun da hatalı olduğunu düşünerekten Sayın Başbakanımızın ellerinden öpüyor, onun benim bir büyüğüm olduğunu sizlerle paylaşmak istiyorum" dedi.

Öncel, gazetecilerin "Bu açıklamayla özür mü diliyorsunuz?" şeklindeki sorusunu ise şöyle yanıtladı:
"Özür farklı bir kelimedir. Bende hata yapmadım. Sayın Başbakan da hata yapmadı. Sadece Sayın Başbakan'ın da sinirli bir ortamda olduğunu düşünüyorum. Çok yoğun bir çalışmanın etkisi altındaydı, benim de üslubumun onu tahrik ettiğini düşünüyorum."
Kendisiyle Başbakan arasında yaşanan tartışmanın siyasi partiler tarafından malzeme olarak kullanılmasını eleştiren Öncel, "Siyasi partilerin bu şekilde Sayın Başbakanı tenkit etmesine gönlüm ve vicdanım hiç razı olmadı. Bu siyasi partiler ne için siyaset yapıyorlar? Halkın dertlerini dinlemek, sorunlarına çare bulmak için değil mi? Onlarında milletvekilleri vardı, onlarında parti yöneticileri vardı. Kemal Öncel Türkiye'de 7 tane eylem yaparken, 'Ya bu adam ne demek istiyor, topluma endeksli mi konuşuyor, yoksa kendi egolarını mı tatmin etmek istiyor' deyip de yaklaşsalardı, lütfedip beni dinleselerdi. Dün benim yanımda yer almayan, dün bu çiftçinin yanında yer almayan, halkın dertlerine çare olması noktasında hareket etmeyerek, bugün tenkit noktasındaki siyasilerin, ısrarla altını çiziyorum zerre kadar konuşmaya hakkı yoktur. Beni basamak yapmalarına müsaade etmeyeceğim" diye konuştu.
"Özür dilenmesi gerekiyorsa özür de dilerim, yaşça da büyüğümdür, sonuçta ülkenin başbakanıdır" diyen Öncel, "Ama Sayın Başbakan'ın bu kadar çok incitilmemesini istiyorum. Bu konuşmamı kimsenin etkisi altında kalarak yapmıyorum. Kemal Öncel olarak beni, herkes hangi noktada gördüyse o noktada görmesini istiyorum. Dimdik ayaktayım. Eylemi iyi ki yapmışım, ama ben Sayın Başbakanın müjde ile buraya geldiğini bilseydim yapmazdım. Narenciye üreticisinin sorunlarını dile getirme noktasında amacıma ulaştım" açıklamasında bulundu.

.
Yayın Tarihi : 14 Şubat 2006 Salı 13:01:31
Güncelleme :14 Şubat 2006 Salı 15:44:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
IIIII yılmaz IP: 85.104.24.xxx Tarih : 18.02.2006 22:22:33
Öncelikle bu siteyi tesadüf eseri buldum fakat çok beğendim hazırlayanlara bravo. SAYIN KEMAL ÖNCEL'e gelince ilk tepkisini gösterdiğinde öyle çok sevinmiştikki.Helal olsun tüm çiftçilerin, işçilerin,esnafların,memurların ve daha önemlisi LAİK TÜRKİYE sevdası taşıyan insanların tepkisini dile getiriyor demiştik.çok da takdir etmiştik.Ancak üzülerek gördük ki bir gün sonra yaptığı açıklama ile çok da şerefli,onurlu bir insan olmadığını hatta korkak bir şovmen olduğunu izledik.Karşılında ne aldığını bilmiyoruz bu özürün herhalde ucuza gitmemiştir.Ama son diyeceğim şu ki yazıklar olsun sana MUSTAFA KEMAL ÖNCEL o taşıdığın isme layık olamıyorsun tez zamanda değiştir adını...