9
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Çiftçilere organik tarım anlatıldı

Mersin İl Tarım Müdürlüğü Bitki Koruma Şube Müdürü Ayşe Sakarya, çiftçinin daha çok kazanabilmesi için organik tarımın geliştirilmesi gerektiğini söyledi.

RIS-Mersin Tarım ve Gıda Platformu Eğitim ve Envanter Çalışma Grubu tarafından Mersin'in Erdemli ilçesine bağlı Üzümlü ve Şahna köylerinde düzenlenen bilgilendirme toplantılarına katılan Sakarya, ilçeye bağlı köylerde organik tarımla yetiştirilen başta üzüm olmak üzere diğer meyvelerin Mersin ekonomisine büyük katkı sağladığına dikkat çekti. Sakarya, “Köylülerimiz daha kazançlı hasat yapmaya devam etmek istiyorlarsa, organik tarımla üretimden vazgeçmemeleri gerekiyor. Bilindiği gibi ürünün organik yolla üretilmesi, tüketiciler tarafından satın alınırken önemli bir tercih nedenidir” dedi.

Üzümlü Köyü Muhtarı Bahattin Çalışkan ise, köylerinde yaklaşık 2 bin dekar alanda yılda ortalama 5 bin ton ''güz üzümü'' yetiştirildiğini, ürettikleri üzümün ocak ayı ortalarına kadar dalında tüm özelliğini koruyabildiğini söyledi.
Tamamen organik olarak yetiştirilen ürünleri Romanya, Bulgaristan, Makedonya ve Orta Doğu ülkelerine ihraç ettiklerini belirten Çalışkan, "Bu ihracattan köy olarak yılda 2.5 milyon YTL gelir sağlıyoruz. Üzüm yetişen asma yaprağını da yine Suriye, Ürdün ve Suudi Arabistan gibi ülkelere ihraç ederek yılda 1 milyon YTL artı bir kazanç elde ediyoruz” diye konuştu. Erdemli Ziraat Odası Başkanı Adnan Dölek de, hedeflerinin çiftçileri bilinçlendirerek, tarımsal faaliyetleri iyileştirmek olduğunu kaydetti.

 

iha
Yayın Tarihi : 17 Aralık 2007 Pazartesi 10:28:11
Güncelleme :17 Aralık 2007 Pazartesi 10:31:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?