4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Doğu Akdeniz'de don uyarısı

Sibirya üzerinden gelmesi beklenen soğuk ve yağışlı hava Mersin'i de etkisi altına alacak. Mersin Meteoroloji Müdürlüğü, yarın ve cumartesi geceleri için Doğu Akdeniz'de don uyarısı yaparak, üreticileri uyardı.

Mersin Meteoroloji Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Türkiye'nin, soğuk havanın etkisi altına girdiği vurgulanarak, 20-21 ve 21-22 Ocak geceleri, tarımsal faaliyetin sürdüğü Doğu Akdeniz Bölgesi'nin kıyı kesimlerinde hafif kuvvette, iç kesimlerinde ise orta kuvvette don olayı beklendiği belirtildi. Açıklamada soğuk havanın, önümüzdeki hafta ortasından itibaren etkisini artırarak yurdun tamamını etkileyeceği kaydedildi. Yetkililer, Doğu Akdeniz Bölgesi'ndeki narenciye ve muz üreticileri ile sera yetiştiricilerine, gerekli tedbirleri almaları uyarısında bulunurken, yöredeki don durumu hakkında daha detaylı bilgi almak için meteoroloji müdürlüğüne başvurmalarını önerdi.

Mersin Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, hafta başında son bilgiler ışığında tekrar değerlendirme yapılarak, üreticilere gerekli uyarıların yapılacağını ifade etti.
Mersin Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, Doğu Akdeniz'de fırtına ve yağış beklendiğini bildirerek, denizcileri de uyardı. Müdürlükten yapılan açıklamada, bugün öğleden sonra yağışla birlikte denizlerde başlayan fırtınanın gece de devam edeceği ve tüm bölgeyi etkileyeceği belirtildi. Bölgede görülecek lodos fırtınası ve sağanak yağışa karşı, başta denizciler olmak üzere tüm vatandaşların tedbirli olması istendi.

.
Yayın Tarihi : 20 Ocak 2006 Cuma 01:36:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?