2
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Dünya çocuk hakları günü

Mersin Sosyal Hizmetler İl Müdürü Azmi Gülşen, çocukları istismar edenlerin gerekli cezayı bulamadığını söyledi.

20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü, Toroslar Belediyesi Kent Çocuk ve Gençlik Meclisi ile Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Çocuk ve Gençlik Merkezi tarafından Cumhuriyet Alanı'nda düzenlenen törenle kutlandı. Mersin Tren İstasyonu önünde toplanan çocuklar, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Sosyal Hizmetler İl Müdürü Azmi Gülşen, Çocuk ve Gençlik Merkezi Müdürü Mustafa Sarı ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileriyle birlikte kortej halinde Cumhuriyet Alanı'na geldi. Toroslar Belediyesi Kent Çocuk ve Gençlik Meclisi Başkanı Cansu Özbay'ın Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti. Toroslar Belediyesi Kent Çocuk ve Gençlik Meclisi Başkanı Cansu Özbay, burada Dünya Çocuk Hakları Sözleşmesi'ni okudu.

Törende konuşan Sosyal Hizmetler İl Müdürü Azmi Gülşen, Türkiye'nin 1995 yılında Dünya Çocuk Hakları Sözleşmesi'ne imza attığını hatırlatarak, uyulmayacaksa sözleşmeye neden imza atıldığını sordu. Çocukları istismar edenlerin her zaman gerekli cezayı bulamadığını söyleyen Gülşen, "Bu tür insanlara karşı caydırıcı önlemler alınmalı. Uyuşturucu kullanma yaşı git gide düşüyor. Çocukları bu tür alışkanlıklara sevk eden insanlar gerekli cezayı gördükleri taktirde, bu tür alışkanlıkların da azalacağını sanıyorum" dedi.

Sağlıklı bir nesil için eğitimcilere de görevler düştüğünü ifade eden Gülşen, "Öğretmenler çocukları bilgi depolamaya yönelik harddisk olarak görmesinler. Onlara zaman ayırsınlar" diye konuştu.

En sağlam yatırımın insana yapılan yatırım olduğunu sık sık dile getirdiğini söyleyen Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, "Geleceğe en iyi şekilde yön vermek, çocuklara sahip çıkmakla mümkün. Bu kapsamda geçtiğimiz yıl, Toroslar Kent Çocuk ve Gençlik Meclisi'ni kurduk. Meclisin yaptığı çalışmalar sadece bölgemizdeki 45 okulla kalmayacak, yakında tüm Mersin'e yayılacaktır. Ülkeler arası kardeşliğe en fazla ihtiyaç duyduğumuz bugünde ümit ediyorum ki çalışmalarımız amacına ulaşacaktır" açıklamasında bulundu.

.
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2005 Pazartesi 15:34:33
Güncelleme :21 Kasım 2005 Pazartesi 18:49:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?