9
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Eğitimli sekreterler geliyor

Mersin Üniversitesi (MEÜ) ile Mersin Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (ESOB) tarafından ortaklaşa düzenlenen İngilizce destekli ve sertifikalı "Yönetici Asistanlığı Kursu", Mersin Mesleki Eğitim Merkezi'nde başladı. 

MEÜ Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu öğretim görevlileri Lerzan Özgenç ve İbrahim Çakan tarafından akademik düzeyde verilecek olan kurs, 15 Haziran'da sona erecek. 

Kursun açılış töreninde konuşan ESOB Başkanı Talat Dinçer, amaçlarının yöneticinin beyni, Avrupa standartlarındaki işyerinin vazgeçilmez büro elemanını yetiştirmek olduğunu söyledi. Gelişen dünyada yönetici asistanlığının büyük önem taşıdığına dikkat çeken Dinçer, "Artık telefona bakan, çay getirip-götüren eleman imajını yok etmek istiyoruz. Yönetici asistanlığı Avrupa'da bir branştır. Bir yönetici asistanı, temsil ettiği yerin her şeyinden sorumludur. Bizler de kaliteyi artırmalıyız. Yönetici asistanı yöneticinin beyni olabilmeli, iş verimliliğine katkı sağlamalı ve yöneticisini aratmamalıdır. Bu kursumuzun ana hedefi de budur" dedi. 

Kursla birlikte firmaların ara eleman ihtiyacını da büyük ölçüde gidereceklerini ifade eden Dinçer, "Üniversite mezunu birçok gencimiz sokaklarda maalesef iş bulmakta zorlanıyorlar. Alacağınız bu eğitimle iş bulmanız kolaylaşacak. Çünkü bu konuda büyük sıkıntı yaşanıyor. Firmalar bu konuyu sık sık gündeme getiriyor. Artık 21. yüzyılın ihtiyaç duyduğu çağdaş büro elemanlarına ihtiyaç var. Bu talebi gidermek üzere eğitim veriyoruz" diye konuştu. 

Sosyal Bilimler Yüksek Okulu Öğretim Görevlisi Lerzan Özgenç ise, çağdaş yaklaşımla 21. yüzyılda "Yönetici asistanı" denildiğinde yöneticinin beyni, işyerinin vazgeçilmez çalışanının akla gelmesi gerektiğini söyledi. 

Kursiyerler yaklaşık 1 ay süresince "Ofis Yönetimi ve Sekreterlik", "İletişim", "Dosyalama ve Arşivleme", "Mesleki Yazışmalar" ve "Mesleki İngilizce" konu başlıkları altında eğitim görecek.
İHA
Yayın Tarihi : 22 Mayıs 2007 Salı 21:07:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
nurcan övet IP: 88.229.226.xxx Tarih : 24.05.2007 14:49:59
slm bu kursların nerede açıldıgını ogrenebilir miyim birde bu kurslara sadece üniversite mezunlarımı gidebiliyor bu konular hakkında bilgi verirseniz sevinirim