4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Engellilerden tekerlekli sandalye

Mersin'in Tarsus İlçesi'nde engelliler, kurulan atölyede tekerlekli sandalye üretti. 

Tarsus Belediyesi Tesisleri'ndeki Engelliler Atölyesi'nde 30 engelli tarafından üretilen tekerlekli sandalyelerin tanıtım törenine, Kaymakam Abdulhamit Erguvan, Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Coşkun Sel, İlçe Emniyet Müdürü Hikmet Bulak, Müftü Yakup Aslan ve çok sayıda davetli katıldı. Törende, üretilen ilk 30 tekerlekli sandalyeden 10'u kaymakamlığa, 20'si de belediyeye tanesi 170 YTL'den satıldı.
Sakatlar Derneği Tarsus Şube Başkanı Ali Çelik, amaçlarının fiziksel engellilere istihdam sağlamak ve fiziksel engellilerin de üretken olabileceklerini göstermek olduğunu ifade ederek, üretime tekerlekli sandalye imalatıyla başladıklarını, engellilerin ihtiyaç duyacağı tüm metal araç ve gereçleri üreteceklerini söyledi. 

Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ise, belediye olarak engellilere her zaman yardımcı olduklarını dile getirerek, üretim yapılan atölyeyi belediye olarak engellilerin hizmetine sunduklarını ifade etti. Kocamaz, "Tarsus'ta böylesi güzel ve hayırlı hizmet yapanlara teşekkür ediyorum. Tarsus sokaklarında dilenen insanların hiçbiri Tarsuslu değildir. Çevre il ve ilçelerden gelenlerdir. Tarsus'taki engelli vatandaşlarımız kendi ayakları üzerinde durmasını biliyor. Burada örneklerini görüyoruz. Bu iş bir gönül işidir. Sivil toplum kuruluşları bu konuda üzerlerine düşen görevi yapmalıdır. Her şey belediyeden veya kaymakamlıktan beklenmemelidir. Engelli vatandaşlarımızı tebrik ediyorum" dedi.
Kaymakam Abdulhamit Erguvan da, gelişmiş ülkelerde bu insanların yaptığı ürünlerin normalinin iki katı fiyattan satıldığını kaydetti. Erguvan, çok zor şartlar altında üretilen tekerlekli sandalyelerin piyasa bulması için yardımcı olacaklarını ifade etti. 

Konuşmaların ardından İŞKUR katkılarıyla "Metal İşleri Eğitimi ve Meslek Edindirme" adı altında düzenlenen ve 6 ay süren kursa katılan 27 fiziksel engelliye sertifika verildi.
.
Yayın Tarihi : 12 Mayıs 2006 Cuma 15:37:06
Güncelleme :12 Mayıs 2006 Cuma 15:59:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?