8
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Ertelenen genel kurul 6 Ocak'ta

Hacı Bektaş Veli Kültür ve Tanıtma Derneği'nin çıkan olaylar nedeniyle ertelenen genel kurulu, 6 Ocak 2008 tarihinde yeniden yapılacak. Genel kurulda tartışmalara neden olan adaylar Hüseyin Ali Baysal ve Nuri Özdemir ise, Alevi kesiminden özür dileyerek adaylıktan çekildiklerini açıkladılar.

Kayyum heyetinin isteği üzerine Cemevi'nde toplanan Aleviler, 6 Ocak 2008 tarihinde yapılacak genel kurul öncesi durum değerlendirmesi yaptı. Geçici Başkan İnan Çağlayan başkanlığında gerçekleşen toplantıyı; Mersin Sanayici ve İşadamları Derneği (MESİAD) Başkanı Mustafa Güler yönetti. Toplantıyı yöneten Güler, genel isteğin genel kurula tek listeyle gidilmesi ve bunun da gelenekselleştirilmesi doğrultusunda olduğunu ifade ederek, "Bundan böyle yönetim kurulu başkanlığı için uygun görülen bir arkadaşımıza görevlendirme yapılsın. Bu yöntem geleneksel hale dönüştürülsün. Genişletilmiş bir danışma kurulu tarafından bu konuda hazırlanacak taslak, öneri olarak genel kurulda görüşülsün. Kadınlarımızın da görev alacağı yeni bir liste oluşturulsun. Ancak burada aldığımız karar bir temenni kararıdır. Son sözü genel kurul söyleyecek" dedi.

Toplantıda söz alan avukat Necdet Yıldırım, karar ne olursa olsun 6 Ocak'ta başkanlığa adaylığını koyacağını açıkladı. Derneğin kuruluş amacının böyle olmadığını söyleyen Yıldırım, "Birlikten yana olmuyoruz diyenin aklı yoktur. Herkes birlikten yana olmak zorunda. Bu derneğin kuruluş amacı belli. Bizim üye sayımız 3 bin 324. Bizim vereceğimiz kararlar bu kadar üyenin hakkını ne kadar etkiler, tartışılır. Kimi hangi yetkiyle görevlendireceksiniz? Kayyum heyeti başkasının hakkını engellemeyecek bir seçim ortamı yaratmak zorundadır. Bu dernek kurulduğundan bu yana hiç tek liste çıkmamıştır. Son genel kurulda bir tatsızlık oldu. Yaşanan bir yol kazasıdır. Bundan sonraki genel kurulda da aynı şeyler yaşanacak anlamına gelmez. Bu bir ders olmuştur. Dünyanın hiçbir kurumunda yüzde yüz birlik oluşmamıştır. Kongre öncesi birlik listesi çıkarmak yetmiyor. Anlayışların da değişmesi gerekiyor" diye konuştu.

"Burada kavgaya değecek bir şey yok. Hizmet kavgayı gerektirmez" diyen Yıldırım, kendisinin seçim çalışmalarına devem edeceğini kaydetti.

Olaylı genel kurulda adaylığını koyan Hüseyin Ali Baysal ise, yaşananlardan büyük üzüntü duyduğunu belirterek, "İstemediğimiz gelişmeleri yaşadık. Yaşananlardan dolayı tüm Alevi toplumundan özür diliyorum" dedi.
Bir ve birlik olmak zorunda olduklarının altını çizen Baysal, "Bir olmazsak benzer sorunları yaşar ve altında her zaman eziliriz. Sorunlarınıza sahip çıkın. Bizler gelip geçiciyiz. Kurumlar kalıcıdır. İnançlarımıza değer vermek zorundayız. Hepimizin temennisi tek listedir. Ben bundan sonraki süreçte aday olmayacağım. Adaylıktan feragat ediyorum" şeklinde konuştu.

Yarıda kalan genel kurulun diğer adayı Nuri Özdemir de, yol kazasının sorumluluğunu üzerlerinde hissettiklerini ifade ederek, "Hepinizden özür diliyorum. Yaşanmaması gerekenleri hep birlikte yaşadık. Bize yakışan bu değildi. Adaylıktan ben de feragat ediyorum. 6 Ocak 2008 tarihinde gerçekleşecek genel kurulda aday olmayacağım. Benim de gönlüm tek listeyle seçime gidilmesinden yanadır. Hangi arkadaşımız göreve gelirse gelsin hizmete varım. Gün, birlik günüdür. Gün, dayanışma günüdür. Örgütlü ve güçlü olmak zorundayız" diye konuştu.

Toplantı sonunda yapılan açık oylamada kayyum heyetinin oluşturacağı bir danışma kurulu tarafından hazırlanacak önerinin 6 Ocak 2008 tarihinde gerçekleşecek genel kurula sunulması benimsendi.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Aralık 2007 Pazartesi 16:48:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?