4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Geleneğimizde var

Mersin’inde Davultepe Beldesi’nin AKP’li Belediye Başkanı, evli ve 4 çocuk babası 42 yaşındaki Ahmet Erşahin’in ziraat mühendisi Naime Ulaş’la yaşadığı yasak aşk yuva yıktı. Naime Ulaş eşinden boşandı, ama başkan boşanamadı. 8 aylık hamile sevgilisine ev kiralayıp birlikte yaşayan Başkan Erşahin, "Bu tür evlilik yapan bir ben miyim? Ne var bunda? Bakanlarımızdan, milletvekillerimizden gördüğüm şeyler" dedi.

MERSİN Davultepe Beldesi’nde çiftçilik yapan Ahmet Erşahin, 2004’teki yerel seçimlerde AKP’den belediye başkan adayı oldu. Seçimleri kazanan Erşahin, seçim kampanyası sırasında tanıştığı 30 yaşındaki ziraat mühendisi Naime Ulaş’ı sözleşmeli personel olarak işe alıp Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nde görevlendirdi. Erşahin, geçen yıl haziran ayında Uludağ’da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve bakanların katıldığı 3 günlük toplantıya da Naime Ulaş ile birlikte gitti.

MÜHENDİS BOŞANDI

Çiftin ilişkisini, önce Başkan Ahmet Erşahin’in eşi 38 yaşındaki Fatma Erşahin’in kardeşi Hayri Keskin duydu. Erşahin’in makam odasında bu nedenle kavga çıktı. 2006 yılı başında Erşahin, çevreden gelen yoğun tepkiler üzerine aşk yaşadığı Naime Ulaş’ı işten çıkardı. Naime Ulaş, bunun üzerine 8 yıllık eşi sigorta acentesi sahibi 35 yaşındaki S.S’den boşanmak üzere dava açtı. Mersin 3’üncü Aile Mahkemesi’nde açılan davada çift, tek celsede boşandı.

EŞİYLE HACCA GİTMİŞ

AKP’li Belediye Başkanı Erşahin ise birlikte hacca da gittiği 16 yıllık eşi 38 yaşındaki Fatma’dan ayrılmak için boşanma davası açtı. Mersin 2’nci Aile Mahkemesi, eşinin boşanmayı istememesi üzerine, davayı reddetti. Başkan Erşahin bunun üzerine, ilişkilerinden hamile kalan ve şu anda 8 aylık hamile olan Naime Ulaş’a Mezitli Beldesi’ndeki Yazgülü Sitesi’nde daire kiralayıp, Ulaş’ın 6 yaşındaki kızını da yanlarına alarak birlikte yaşamaya başladı.

TOPLUMUMUZUN ANANESİ

Başkan Ahmet Erşahin, evlilik dışı ilişkisiyle ilgili olarak DHA muhabirine şunları söyledi:

"Gayet normal. Ne var bunda? Bu tür evlilik yapan bir ben miyim?.. Tarihimizde de başbakanlarımız, bakanlarımız, milletvekillerimizden gördüğümüz şeyler. Benim yaşadığım Türk toplumunun ananelerinde ve örfünde de var. Benim yaptığım abes bir olay değil. Benim yaşantım, her gün her an duyduğumuz şeyler. Aldığım karar öyle kolay alınan bir karar değildir. Bunun gerekçeleri vardır, nedenleri vardır."

Aldatılan eski eşin tepkisi

Başkan Erşahin’le birlikte yaşayan ziraat mühendisi Naime Ulaş’ın boşandığı eşi sigortacı S.S. şunları söyledi: "Seçimi kazandıktan kısa süre sonra eşimi işe aldı. Ben de kendisiyle tanıştım. Kısa sürede samimi olmuştuk. Ailece sık sık görüşüyorduk. İkisinin de yaptığı büyük ahlaksızlık. Onların böyle bir şey yapabilecekleri aklıma gelmezdi. Mutlu bir yuvamız vardı." Belediye Başkanı Erşahin’den yaşları 1 ile 13 arasında değişen 4 çocuğu olan türbanlı eş Fatma Erşahin ise olayla ilgili konuşmak istemedi.


Hürriyet
Yayın Tarihi : 14 Ekim 2006 Cumartesi 09:39:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?