2
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

'Göçmen kuş avlamayın'

Mersin Veteriner Hekimler Odası Başkanı Orhan Özbaba, avcıları yabani hayvan ve özellikle göçmen kuşları avlamamaları konusunda uyardı.
Yazılı bir açıklama yapan Mersin Veteriner Hekimler Odası Başkanı Orhan Özbaba, son günlerde yurt dışının ardından, Türkiye'de de görülmeye başlayan kuş gribine karşı, vatandaşların kesinlikle yabani hayvanlarla göçmen kuşları avlamamaları gerektiğini bildirdi.

Hastalığın insandan insana geçmediğinin altını çizen Özbaba, "Ancak kanatlılardan insanlara geçme riski var. En büyük tehlikede insan gribi ile uyum haline gelmesi, bu durumda tehlike çok fazla ancak şu anda insanlarımız için herhangi bir tehlike yok ve hastalık çıkan bölge karantina altına alınmış durumdadır. Halkımızın en çok merak ettiği tavuk eti yiyip yemeyecekleridir. Bu konuda kesinlikle tavuk eti tüketmenin şimdilik hiçbir zararı olmadığını rahatlıkla tavuk eti tüketebileceklerini söyleyebiliriz" dedi.

Mersin'de henüz görülmemesine karşın, kanatlı hayvanlarda herhangi bir şüpheli ölüm görüldüğünde İl Tarım Müdürlüğü'ne bilgi verilmesini isteyen Veteriner Hekimler Odası Başkanı Orman Özbaba, Mersin için tehlikeli bir durum olmadığını kaydetti.

.
Yayın Tarihi : 11 Ekim 2005 Salı 21:45:36
Güncelleme :15 Ekim 2005 Cumartesi 16:57:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?