4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

İçişleri Bakanlığı'nda düşük maaş

Memur Sendikaları Konfederasyonu'na bağlı Büro Memur-Sen Mersin Temsilcisi Önder Koç, İçişleri Bakanlığı personelinin en düşük devlet memurunun aldığı ücreti aldığını belirterek, kurum personelinin maaşlarında düzenleme yapılmasını istedi.

Koç, sendika binasında yaptığı açıklamada, İçişleri Bakanlığı personelinin hiç bir ek ödeme, tazminat, döner sermaye veya mesai adı altında ücret almadan, 595 ila 700 YTL arasında bir ücretle çalıştığını belirterek, aynı işi yapan diğer kurumlardaki personel ücretinin bu rakamın 2-3 katı olduğunu savundu.

Sendika olarak bu adaletsizliğin giderilmesi yönünde çalışmalar yaptıklarını ifade eden Koç, İçişleri Bakanı'nın " Bu sorun çözülmezse ben bakanlığın kendi döner sermayesini oluşturacağım" dediğini hatırlatarak, "Ancak verilen sözlerin hala yerine getirilmediği görülmektedir. Şimdi bu kurum çalışanlarına iyileştirme adı altında yıl başından itibaren 40+40 YTL'lik tazminat verilecek. Ancak bu mantıkla aradaki ücret farkı 10 yıl sonra giderilebilir. Bizim 10 yıl beklemeye tahammülümüz kalmadı" dedi.

Ücret olumsuzluğuna rağmen özveriyle çalışan personelin isyan noktasına geldiğini, kaymakamlık ve valiliklerde personel eksikliğinin had safhaya ulaştığını, mevcut personelin gönüllü veya zorunlu olarak mesai dışında fazla çalışmaya zorlandığını ileri süren Koç, sözlerine şöyle devam etti:

"Kurumlardaki personel eksikliği nedeniyle uzun kuyruklar her gün biraz daha uzamaktadır. İllerde ve büyük ilçelerde oluşan bu acı tabloları ibretle izlemekteyiz. Yetkililere buradan soruyoruz; çalışan personelin bir çoğunun kredi kartı mağduru olduğunu biliyor musunuz? En acıklısı, kurumdan gitmek isteyen memurlara muvafakatlarının verilmesi halinde, kaç personelin kalacağıdır. Sorunun çözümü, çalışana hak ettiği ücret verilerek onları sımsıkı kurama bağlamaktır. Sendikamız bu adaletsizliğin takipçisi olmaya devam edecektir."

.
Yayın Tarihi : 25 Ocak 2006 Çarşamba 17:17:11
Güncelleme :25 Ocak 2006 Çarşamba 17:24:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mehmet şen IP: 88.235.141.xxx Tarih : 3.04.2007 18:25:53
İçişleri gibi ciddi bir kurumda maaşların bu kadar düşük olması ve fazla mesai yapıp karşılığını alamamamız bizimle beraber diğar kurumlarda çalışanların bizden fazla alması,bizi üzüyor.Adaletli bir şekilde bizimle aynı vasıfta başka kurumlarda çalışanlarla beraber aynı hakları istememiz en doğal hakkımız,ama bu konu çok uzayacağa benziyor ve biz yine eski tas eksi hamam devam edeceğiz.üvey evlat misali...