2
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

İnşaat mühendisleri yerel yöneticilerle elele

İnşaat Mühendisleri Odası Mersin Şubesi yeni bir çalışma başlattı. Alt birim Belediye Başkanları ile görüşerek, yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi edinen oda yönetimi, bu bilgileri daha sonra kamuoyuyla paylaşacak.

İnşaat Mühendisleri Odası Mersin Şube Başkanı Aydın Kaynak ve Yönetim Kurulu Üyeleri, bu çerçevede Akdeniz Belediye Başkanı Kenan Yücesoy ve teknik ekibiyle bir araya geldi. Kente yönelik çalışmalar, yürütülen ve planlanan projelerle ilgili görüş alışverişinde bulunulan ziyarette konuşan Aydın Kaynak, bu tür ziyaretleri diğer belediye başkanlarına da yapacaklarını bildirdi.

Ziyaretlerde edindikleri bilgileri daha sonra kamuoyuyla paylaşacaklarını belirten İnşaat Kaynak, kent yararına olan tüm çalışmalarda yerel yöneticilerin yanında olacaklarını bildirdi.

19 aylık Belediye Başkanlığı döneminde yaptığı hizmetleri Oda Yöneticileri ile paylaşan Akdeniz Belediye Başkan Kenan Yücesoy da, çeşitli sivil toplum örgütleri ve meslek odaları ile işbirliği içinde çalıştıklarını söyledi.

Teknik ekiple birlikte, öncelikle kentin acil ihtiyacı olan temel altyapı sorunlarının çözümü için çalışma başlattığını anlatan Yücesoy, "Bildiğiniz gibi kent merkezini oluşturan Akdeniz Beldesi, çarpık yapılaşmanın doğurduğu yeşil alan sıkıntısı yaşıyordu. Bugüne kadar yaptığımız parklarla ve orta refüjlere diktiğimiz ağaçlarla 1 yılda 60 bin metrekare yeşil alan oluşturduk" dedi. İstasyonun kuzeyi ile Tıp Fakültesi'nin güneyinde bulunan alanlarda yapacakları yeşil alan çalışmaları ile kent merkezinde soluk alacak alanlar yaratacaklarını dile getiren Yücesoy, belediyenin gerçekleştirdiği diğer hizmetlerle ilgili olarak da detaylı bilgi aktardı.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Ekim 2005 Cumartesi 20:04:15
Güncelleme :3 Ekim 2005 Pazartesi 11:02:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?