3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

İnternet kafelere bilgilendirme

Mersin'in Silifke ilçesinde internet kafe işletmecileri, uymaları gereken kurallar konusunda bilgilendirildi.

Silifke Kaymakamlığı'nca Öğretmenevi'nde düzenlenen toplantıya; Kaymakam Ahmet Beyoğlu, Emniyet Müdürü Mehmet Yüceli, Milli Eğitim Müdürü Kazım Alp Alkan, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Osman Okur, Sivil Savunma Müdürü Alaattin Ayaz ve ilçede faaliyet gösteren 29 internet kafe işletmecisi katıldı.

Toplantıda konuşan Kaymakam Beyoğlu, bilişim toplumu olma yolunda emin adımlarla ilerleyen ülkemizde bir yaşam biçimi haline gelmeye başlayan internetin, hayatın içine her yönüyle girdiğini ve hızla yayıldığını belirterek, "Bilgisayar sahipliğinin henüz yeterli seviyelerde olmadığı toplumumuzda, internet kafeler önemli bir misyonu üstlenerek vatandaşlarımızın bilgisayar ve internet ile tanışmalarına öncülük etmektedir" dedi.

Kaymakamlık tarafından oluşturulan bir denetim ekibinin internet kafeleri sürekli denetleyeceğini belirten Beyoğlu, "Denetimlerimiz sıklıkla devam edecek. Öngörülen kurallara uymayan işletmecilerimize 3 bin YTL'den 15 bin YTL'ye kadar para cezası kesilecek. İşletmecilerimizin yeni düzenlemelere titizlikle uymasını istiyorum" diye konuştu.

Daha sonra internet kafe işletmecilerine yükümlülükleri ve iş yerlerinde uyulması gereken kurallar anlatıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Ocak 2008 Cumartesi 12:07:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?