2
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

İşadamı ve sanatçılar köy köy geziyor

Mersinli iş adamları ve sanat camiası, köyleri gezerek hem köylülerin Avrupa Birliği (AB) hakkındaki düşüncelerini öğreniyor hem de köy çocuklarına kırtasiye yardımında bulunuyor. Bu çerçevede hafta sonunu Tarsus'a bağlı Doruk, Böğrüeğri ve Çapak köylerinde geçiren kafile, köylülerle sohbet ederek AB hakkında bilgilerini paylaştı.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Bilgi Bürosu ile İçel Sanat Kulübü tarafından köylere bilgilendirme gezisi düzenlendi. İçel Sanat Kulübü ile MTSO personelinin aileleriyle birlikte katıldığı gezinin ilk durağı, Doruk Köyü oldu. Burada köylülerin AB hakkındaki düşüncelerini ve gelecekle ilgili beklentilerini dinleyen kafile, köy çocuklarına da MTSO tarafından hazırlanan kırtasiye seti dağıttı.

Gezilerine Böğrüeğri Köyü ile devam eden kafile, köyün camii imamı Cevat Doğan'ı ilgiyle dinledi. Özellikle AB konusundaki bilgileri ile dikkat çeken Cevat Doğan, okur-yazar oranının değil, okuduğunu ve yazdığını anlayan insan sayısının artırılması gerektiğini söyledi.

Buradan 4 kilometre uzaklıktaki Çapak Köyü'ne yürüyerek giden gezi grubu, köylülerle sohbetin ardından okula giden çocuklara kırtasiye seti dağıttı.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Eylül 2005 Salı 15:06:34
Güncelleme :30 Eylül 2005 Cuma 18:47:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?