2
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Kayınbabasını ihbar etti

Mersin'de 81 yaşındaki bir şahsın adına kayıtlı 11 parça tarla, bahçe ve evi bulunmasına rağmen Yeşil Kart alarak devleti zarara uğrattığı ileri sürüldü.

Kayınbabasını ihbar eden gelini, bunun yanında aynı şahsın yaşlılık maaşı da aldığını ileri sürdü.

Mersin merkeze bağlı Çopurlu Köyü'nde oturan Saliha Başpınar (51), Arslanköy Beldesi'nde ikamet eden kayınbabası Halil Başpınar'ın (81), onca malı mülküne rağmen Yeşil Kart kullandığını belirterek, Mersin Valiliği'ne ihbarda bulundu.

Tapu kayıtlarına ait fotokopileri de eklediği dilekçesinde, kayınbabası Halil Başpınar adına kayıtlı Arslanköy Beldesi'nde 40 dönün buğday tarlası ve 7 ayrı yerde şeftali bahçesi bulunduğunu ve yıllık ortalama 10 bin YTL gelir elde ettiğini belirten Saliha Başpınar, "Durum böyle iken adı geçen kayınbabam Halil Başpınar'a her nasılsa Yeşil Kart verilmiştir. Gerekli tahkikat ve soruşturma yapılarak kayınbabama verilen Yeşil Kart'ın iptalini talep ederim" dedi.

3 çocuk annesi kadın, kayın babasının bununla da kalmayıp onca mala mülke rağmen 2022 sayılı yasaya göre yaşlılık maaşı da alarak devleti zarara uğrattığını belirtti.

İlköğretim okulunda hizmetli olarak görev yapan eşi Fuat Başpınar'ın geçtiğimiz yıl hayatını kaybettiğini, kendisinin ve çocuğunun dul ve yetim aylığı aldığını dile getiren Saliha Başpınar, ancak bir kaç ay önce kayınbabası Halil Başpınar ile kaynanası Nazmiye Başpınar'ın göstermelik olarak boşandıklarını ve kaynanasının 'Tanrıverdi' soyadını alarak kocasından kalan maaşa ortak olduğunu söyledi.

Yaptıkları göstermelik boşanmanın ardından kayınbabası ve kaynanasının birlikte yaşamaya devam ettiğini iddia eden Saliha Başpınar, Emekli Sandığı'na da bu konuda müracaatta bulunduğunu belirterek, yaşlılık maaşı alan kaynanasının bu maaştan vazgeçip bilinçli olarak anlaşmalı boşanma yapıp, kendisine bağlanan dul ve yetim aylığına ortak olduğunu ileri sürdü.

Kayınbabası ve kaynanasının devleti zarara sokmak suretiyle haksız maaş aldıklarını ileri süren Saliha Başpınar, "9 tane çocukları. Bağın bahçenin parasını onlar yiyor, anne-babalarına bana baktırıyorlar. Bu kişiler hakkında yasal soruşturma yapılarak haksız yere aldıkları paranın kesilmesini istiyorum" dedi.

.
Yayın Tarihi : 31 Ekim 2005 Pazartesi 22:41:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Murat ÖZ IP: 85.98.147.xxx Tarih : 9.11.2005 22:19:03
Bravo Saliha Hanım,Erkek gibi kadın diye sizin gibilere derler işte.Manen sizi destekliyoruzm. M.ÖZ Mut